Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmadienio eismo nelaimių metu nukentėjo 18 žmonių

Praėjusią parą, birželio 13-ąją, pirminiais duomenimis, mūsų šalies keliuose įvyko 14 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės. Sužeista 18 eismo dalyvių, tarp jų – 4 nepilnamečiai, praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT).
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Apie 7.10 val. Vilniuje, Architektų gatvėje, 48 metų vyro vairuojamas automobilis „Opel Corsa“, išvažiuodamas iš kiemo, nepraleido šaligatviu ėjusio ir jo judėjimo kryptį kirtusio pėsčiojo ir jį kliudė. Nukentėjo 79 metų vyras (nustatytas pilvo ir juosmens sumušimai) – gydytojams suteikus pirmąją pagalbą jis išleistas į namus.

Apie 10.16 val. Kaune, Tvirtovės alėjos ir Sukilėlių prospekto sankryžoje, autobusas „Solaris Urbino 12 CNG“, vairuojamas 44 metų vyro, sukdamas į kairę, nepraleido ir susidūrė su priešinga kryptimi tiesiai važiavusiu motociklu „Suzuki GSF650“, kurį vairavo 23 metų vaikinas. Greitosios medicinos pagalbos automobiliu į Kauno klinikas buvo pristatyti 70 metų autobuso keleivė (sumušta galva) ir motociklo vairuotojas – jis dėl daugybinių sužeidimų gydomas ligoninėje.

Apie 10.33 val. Jurbarko rajone, Raudonės miestelio teritorijoje, kelyje Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda, 38 metų vyro vairuojamas automobilis „VW Passat“ pagrindiniame kelyje lenkė į kairę (sustojimo aikštelę) sukusį to paties modelio automobilį, vairuojamą 23 metų merginos, ir su juo susidūrė. Įvykio metu galvos traumą patyrė 23 metų keleivė – ji paguldyta į ligoninę.

Apie 18.10 val. Vilniuje, Olimpiečių gatvėje, dviračiu take, susidūrė ta pačia kryptimi du dviračiais važiavę 55-erių ir 75-erių metų vyriškiai. Abu jie nesunkiai ir nukentėjo (paskirtas ambulatorinis gydymas).

Apie 18.27 val. taip pat sostinėje, Pilaitės prospekto ir Papilėnų gatvės sankryžoje, degant raudonam šviesoforo signalui, per važiuojamąją kelio dalį ėjęs pėsčiasis sudarė kliūtį motociklo „Honda VFR 800“ vairuotojui. Šis, vengdamas susidūrimo, griuvo su motociklu ant šono. Nukentėjo 30 metų motociklo vairuotojas (kairės plaštakos nubrozdinimas, kairio kelio sumušimas) – gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, jis išleistas gydytis ambulatoriškai. Apie 60 metų vyriškis, sukėlęs avarinę situaciją, iš įvykio vietos nuėjo.

Apie 21.25 val. Alytuje, Merkinės ir Saulės gatvių sankryžoje, į kairėn sukusį automobilį „Kia Motors Ceed“, lenkdamas jį, atsitrenkė mopedas „Aprilia“. Susidūrimo metu nukentėjo du nepilnamečiai, važiavę mopedu: 17 metų vairuotojas ir 15-metė paauglė. Abu jie buvo nuvežti į ligoninę, kur, suteikus pirmąją pagalbą, išleisti į namus. Automobilį vairavo 32 metų vyras.

Vos keturios minutės po šio įvykio (21.29 val.) Vilniuje, Tolimojoje gatvėje, automobilio „Mercedes-Benz C180“, sprogus jo padangai, nesuvaldė 36 metų vyras. Automobilis užvažiavo ant šaligatvio, kur partrenkė bėgantį 30 metų vyrą Jis dėl sužeisto stuburo paguldytas į ligoninę. Automobilio vairuotojas, pirminiais duomenimis, buvo neblaivus (jam nustatytas lengvas 0,83 promilės girtumas).

Apie 23.52 val. Mažeikių rajone, Tirkšlių seniūnijos teritorijoje, kelyje Mažeikiai–Plungė–Tauragė, tiesiame ir neapšviestame kelio ruože, važiuojamojoje dalyje stovėjusią moterį kliudė 51 metų vyro vairuojamas „Toyota“ markės automobilis. Į ligoninę buvo pristatyta nukentėjusi neblaivi 37 metų pėsčioji. Moteriai nustatytas sunkus 2,73 promilės girtumas. Jai sumušta dešinė ranka. Iš ligoninės nukentėjusioji pabėgo. Moteriškė tamsiuoju paros metu neturėjo jokių šviesą atspindinčių elementų.

Eismo įvykio metu iš viso nukentėjo 6 vairuotojai, tarp jų – 2 motociklų vairuotojai, 5 keleiviai, 4 dviračių vairuotojai ir 3 pėstieji.

Neblaivus vairuotojas, pirminiais duomenimis, dalyvavo 1 įvykyje. Jo metu buvo sužeistas pėsčiasis.

Policijos pareigūnai užregistravo 159 techninius eismo įvykius. Per parą šalies keliuose išaiškinta 70 neblaivių vairuotojų, iš kurių 37 tokie dviračių vairuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus