Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmąjį vasaros savaitgalį Lietuvos keliuose žuvo 2 žmonės, dar 44 sužeisti

Lietuvos kelių policijos tarnybos pirminiais duomenimis, gegužės 31–birželio 2 d., (penktadienį–sekmadienį) mūsų šalies keliuose įvyko 35 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti 44 žmonės, tarp jų – 7 nepilnamečiai. Dvejuose eismo įvykiuose šeštadienį žuvo du žmonės, 40-ties ir 21-erių metų vairuotojai.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / LKPT nuotr.

Tarp sužeistųjų savaitgalio įvykiuose – 14 automobilių vairuotojų, 2 motociklų vairuotojai, 14 keleivių, 7 pėstieji, 7 dviračių vairuotojai.

Penktadienį, gegužės 31 d., policija užregistravo daugiausia, 103 eismo įvykius. Iš jų, 19 įvykių metu buvo sužeisti 24 žmonės, 3 iš sužeistųjų nepilnamečiai. Neblaivūs vairuotojai sukėlė 3 eismo įvykius, kuriuose žmonės nenukentėjo.

Penktadienio ryte, 8.14 val., Šiauliuose, Medelyno ir Vilniaus g. sankryžoje, 25 m. vyras, automobiliu „Ford Focus“, sukdamas iš šalutinės gatvės į pagrindinę, nepraleido automobilio „VW Passat“, vairuojamo 40-metės moters. Eismo įvykio metu nukentėjo automobilio „VW Passat“ vairuotoja, kuri dėl gydoma ambulatoriškai.

Apie 8.41 val. Panevėžio r., Ramygalos mst., Laisvės aikštėje, 39 metų vyras,, vairavo automobilį „Nissan Terrano“, būdamas neblaivus ir neturėdamas teisės vairuoti. Vyras, kuriam buvo nustatytas 1,63 prom. girtumas, nesuvaldė automobilio ir nuvažiavęs nuo kelio, atsitrenkė į medį. Įvykio metu buvo sužeistas kartu važiavęs keleivis, avariją sukėlęs vairuotojas buvo sulaikytas.

9.42 val., Vilniuje, J.Lelevelio-Vilniaus g. sankryžoje, 38 m. taksi vairuotojas, įvažiuodamas į sankryžą, nepraleido ir partrenkė Vilniaus gatve ėjusį ir važiuojamąją dalį kirtusį 68 m. pėsčiąjį, vyras gydomas ambulatoriškai.

12.30 val., Vilniuje, Laisvės pr.- Baltrušaičio g. šviesoforais reguliuojamoje sankryžoje, 68 m. automobilio „Toyota“ vairuotojas, sankryžoje sukdamas į kairę nepraleido Laisvės prospektu tiesiai važiavusio automobilio „Mitsubishi“ ir su juo susidūrė. Eismo įvykio metu nukentėjo automobilio Mitsubishi vairuotoja, kuri paguldyta į ligoninę stebėjimui.

Šeštadienį, birželio 1 d., policijoje buvo užregistruoti 83 eismo įvykiai, 10 įvykių metu žuvo du žmonės, sužeista 13 žmonių, tarp sužeistųjų – 4 nepilnamečiai.

Birželio 1 d. apie 6.00 val. Utenos r., magistraliniame kelyje Kaunas–Zarasai–Daugpilis 124-ame km, lengvasis automobilis „SAAB 9-3“, vairuojamas 21-erių metų vaikino, įvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su iš priekio atvažiuojančiu krovininiu automobiliu „DAF FTXF“, su puspriekabe, vairuojamu Rumunijos pil.. Per eismo įvykį užsiliepsnojo krovininis automobilis, jo vairuotojas buvo sužeistas, lengvojo automobilio vairuotojas žuvo.

Birželio 1 d. apie 21.20 val., Šiaulių r., Naisių k., Plento g., susidūrė priešpriešiais važiavę automobiliai „Mitsubishi Outlander“, vairuojamas 34 m. vyro „Kia Carens“, vairuojamas 40-mečio, pirminiais duomenimis, neturinčio teisės vairuoti, vyro. Per eismo įvykį žuvo automobilio „Kia“ vairuotojas bei sužalotas automobilio „Mitsubishi“ vairuotojas, kuris dėl kojos traumos paguldytas į ligoninę.

14.46 val., Alytaus r., kelyje Alytus–Simnas–Kalvarija, automobilis „Toyota Avensis Verso“, kurį vairavo 70-metis vairuotojas, lenkimo metu įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su motociklu „Yamaha“, kurį vairavo teisės vairuoti neturintis 45 m. vyras. Motociklo vairuotojas buvo sužeistas ir paguldytas į ligoninę.

16.59 val. Visagine, Parko g., taksi automobiliu nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje buvo partrenktas 15-metis berniukas, vaikas dėl sužalojimų hospitalizuotas.

17.05 val. Vilkaviškio r. sav., Pilviškių mstl., nepilnametis dviračio vairuotojas išvažiavo iš šalutinio kelio į sankryžą ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „Opel Astra“. Dviratį vairavęs 13-metis paauglys dėl patirtų sužalojimų gydomas ambulatoriškai.

Sekmadienį, birželio 2 d., policijoje buvo užregistruoti 59 eismo įvykiai, 6 įvykiuose sužeisti 7 žmonės, vieną įvykį, kuriame nukentėjo2 žmonės, sukėlė neblaivus vairuotojas.

3.43 val., Klaipėdos r., magistraliniame kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda, automobilis „Volvo V40“ susidūrė su netikėtai į kelią įbėgusiu laukiniu gyvūnu. Susidūrimo metu buvo sužeistas ir į ligoninę pristatytas 50-metis vairuotojas.

16.29 val., Šiaulių r., kelyje Kuršėnai–Švendriai–Raudėnai, neblaivus vairuotojas nesuvaldė vairuojam o automobilio „VW Golf“, kuris nuvažiavo nuo nuo kelio ir vertėsi laukuose. Įvykio metu sužeisti du žmonės, teisės vairuoti neturintis vairuotojas, kuriam buvo nustatytas 2,01 prom. girtumas, ir kartu važiavęs, taip pat neblaivus 29 m. keleivis. Vairuotojas buvo sulaikytas, jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai