Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Plikledis ir žiema čia niekuo dėta: akcija „Nepaslysk“ – aktuali ištisus metus

Gruodžio 11-ąją rengiama bendrosios prevencijos akcija „Nepaslysk“, išvakarėse anonsuoja Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas. Nors iniciatyvos pavadinimas, ypač žiemą, gali sukelti minčių, tarkime, apie kelininkus, iš tikrųjų reikalas susijęs su kiekvieną dieną gyventojų tykančiai pavojais: sukčiavimu, nesaugiu pirotechnikos naudojimu, smurtiniu elgesiu artimoje aplinkoje ar viešosios tvarkos pažeidimais. Tiesa, kai kurie kriminaliniai pavojai šventiniu laikotarpiu – padidėję.
Prevencinės akcijos „Nepaslysk“ iliustracija
Prevencinės akcijos „Nepaslysk“ iliustracija / Vilniaus VPK iliustracija

Gruodžio 11 d. sostinėje šurmuliuos savotiška saugumo mugė – bendrosios prevencijos „Nepaslysk“ renginiai, kuriuos „Hoptrans“ ledo arenoje ir Vilniaus oro uoste kartu su partneriais organizuoja Vilniaus apskrities policija. Šiomis priemonėmis siekiama užtikrinti visuomenės saugumą dėl šventiniu laikotarpiu dažniausiai daromų nusikalstamų veikų ir administracinių nusižengimų, pastaruoju metu itin padažnėjusių sukčiavimo atvejų, neatsargaus elgesio naudojant pirotechnikos priemones.

Siekiama užtikrinti visuomenės saugumą, atsižvelgiant į šventiniu laikotarpiu dažniausiai daromus nusikaltimus, nusižengimus.

Nuo 12 val. iki 17 val. čiuožykloje (prie Baltojo tilto) policijos pareigūnai kartu su soc. partneriais teiks prevencinio pobūdžio informaciją, kaip apsisaugoti ir netapti sukčiavimų bei šventiniu laikotarpiu dažniausiai daromų nusikalstamų veikų ir administracinių nusižengimų aukomis (dėl turtinių nusikaltimų/nusižengimų, smurto artimoje aplinkoje atvejų, viešosios tvarkos pažeidimų). Taip pat bus teikiama informacija, kaip saugiai naudoti pirotechnikos priemones bei kaip suteikti pirmąją med. pagalbą atsitikus nelaimingam atsitikimui.

Nuo 11 val. iki 16 val. oro uoste, Rodūnios kelyje 10A, policijos pareigūnai kartu su Moterų informacijos centro atstovais teiks prevencinio pobūdžio informaciją apie smurto artimoje aplinkoje atvejus, atsakomybę ir teikiamą pagalbą.

Vilniaus apskrities policija kartu su partneriais – Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentu prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Saugaus miesto departamento Viešosios tvarkos skyriumi, VšĮ Greitosios medicinos pagalbos stotimi ir Moterų informacijos centru, vykdančiu specializuotos kompleksinės pagalbos centro funkcijas, – kviečia visus šeštadienį į „Hoptrans“ ledo arenoje ir Vilniaus oro uoste organizuojamą bendrosios prevencijos akciją „Nepaslysk“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas