Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Bus teisiamas „Mercedes“ vairuotojas, vasarą Plungės rajone pražudęs jogos mokytoją ir vienuolę

Trisdešimtmetis plungiškis, girtas vairavęs automobilį ir sukėlęs dvi gyvybes nusinešusią avariją, bus teisiamas. Kaip informavo Klaipėdos apygardos prokuratūra, ikiteisminis tyrimas jau baigtas ir baudžiamoji byla perduota Plungės apylinkės teismui.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje: kas liko iš automobilių / Laikraščio „Plungė“ archyvo nuotr.

Plungės rajone dvi gyvybes nusinešusios avarijos kaltininkas siunčiamas į teismą.

Tragiška avarija įvyko 2020 metų rugpjūčio 1-osios vėlų vakarą kelyje Mažeikiai–Plungė, ties Berenių kaimu, kai 30-mečio plungiškio vairuojamas „Mercedes-Benz S320“ automobilis, viršydamas didžiausią leistiną greitį, lenkė ir kliudė „Toyota Auris“ automobilį, kuriuo važiavo dvi moterys.

Po smūgio lenkiamas automobilis išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su priešpriešiais važiavusiu krovininiu automobiliu.

Laikraščio „Plungė“ archyvo nuotr./Įvykio vietoje: kas liko iš „Toyota Auris“
Laikraščio „Plungė“ archyvo nuotr./Įvykio vietoje: kas liko iš „Toyota Auris“

Eismo įvykio metu žuvo „Toyota Auris“ vairuotoja ir keleivė.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, duomenimis, avariją sukėlusį automobilį vairavo nuo alkoholio apsvaigęs plungiškis. Kaltinamajam buvo nustatytas 1,76 promilės girtumas. Vyras ir anksčiau ne kartą buvo baustas už vairavimą apsvaigus.

Dėl avarijos kaltinamam plungiškiui buvo nustatytas 1,76 promilės girtumas, jis lėkė mažiausiai 133 km/val. greičiu.

Įvertinus visus tyrimo metu gautus duomenis nustatyta, kad „Mercedes Benz S320“ vairuotojas ženkliai viršijo leistiną greitį – atkarpoje, kurioje leidžiama važiuoti 90 km/h greičiu, jis važiavo ne mažesniu nei 133 km/h greičiu.

Laikraščio „Plungė“ archyvo nuotr./Įvykio vietoje: „Mercedes“, kurio vairuotojas kaltinamas pražudęs dvi kita mašina keliavusias moteris.
Laikraščio „Plungė“ archyvo nuotr./Įvykio vietoje: „Mercedes“, kurio vairuotojas kaltinamas pražudęs dvi kita mašina keliavusias moteris.

Vyrui pareikšti kaltinimai pagal du Baudžiamojo kodekso (BK) straipsnius. Jis kaltinamas tuo, kad būdamas neblaiviu, vairavo transporto priemonę (BK 281-1 str. 1 d.).

Už tai numatoma bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų. Taip pat vyras kaltinamas Kelių transporto eismo saugumo taisyklių pažeidimu (BK 281 str. 6 d.), už kurį baudžiama laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų.

Vairuotojas kaltę pripažįsta, jam gresia laisvės atėmimas nuo trejų metų.

Kaip informuojama, kaltinamasis savo kaltę pripažįsta.

Eismo įvykio metu žuvo vienuolė ir jogos mokytoja. Socialiniuose tinkluose buvo pasklidusi žinia, jog žuvusi automobilio vairuotoja vesdavo jogos pamokas, į Lietuvą kiekvieną vasarą kvietusi jogos profesionalus iš Indijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas