Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plungiškis tvarkingai mokėjo už elektrą, sunaudotą naminei degtinei virti

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Plungės rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnai Plungėje, Taikos gatvėje, J.T. gyvenamojo namo rūsyje aptiko gerai užmaskuotą naminės degtinės fabrikėlį.
Naminės degtinės fabrikėlis
Naminės degtinės fabrikėlis / Plungės policijos nuotr.

Kaip rašoma Plungės policijos pranešime, pareigūnai buvo gavę informacijos, kad J.T. gyvenamajame name gamina dideliais kiekiais naminę degtinę, o fabrikėlis yra gerai paslėptas. Pareigūnai tisklindami informaciją ir atidžiai apžiūrėję patalpas, pastebėjo, kad rūsyje po laiptais yra ant grindų patiestas kartotinis popierius, po kurio buvo aptiktas dangtis, padarytas lygiai, kaip grindų perdanga, be jokių iškilimų.

„Šeimininkas iš karto pasakė, kad nedarytumėm dangčio ir ten neitumėm, nes ten yra naminė degtinė“, - rašoma Plungės policijos pranešime.

Pareigūnai pakėlę dangtį išvydo kopėčias, kuriomis nusileidę pamatė dar vieną rūsį. Uždegus šviesą pirmoje patalpoje buvo sudėtų visokių plastikinių talpų indų, kuriose buvo naminė degtinė. Pradėję eiti į kitas pastalpas pareigūnai labai nustebo, kad po visu namu įrengtos patalpos, o jose naminės degtinės fabrikėlis. Keturiose patalpose buvo sumontuota įranga naminei degtinei gaminti: septynios metalinės talpos, skirtos naminės degtinės raugui raugti, kur kiekvienoje talpoje galėjo tilpti apie dvi tonas raugo (tuo metu talpos buvo tuščios, tai yra be raugo); dvi talpos su garų aušintuvais bei dvi didelės metalinės talpos, kuriose kaitinamas raugas.

Dar vienoje patalpoje buvo sudėti keturi elektriniai maišytuvai raugui maišyti.

Vienoje patalpoje J.T. buvo įsirengęs poilsio kambarį, kuriame buvo lova, televizorius, virdulys. Dar kitoje patalpoje buvo dujinė viryklė su puodais, kurioje gamino valgyti.

Visose patalpose buvo išvedžioti elektros laidai, degtinė buvo verdama elektra, net buvo įdėti papildomi elektros skaitliukai, tačiau už elektrą fabrikėlio šeimininkas sumokėdavo. 

Be minėtos įrangos rūsyje dar buvo beveik 500 litrų pagamintos naminės degtinės, kurios dalis išpilstyta į įvairias plastmasines talpas, kita dalis dviejuose didesnėse talpose dar neišpilstyta.

Dėl naminės degtinės gaminimo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 2 d. (tas, kas turėdamas tikslą realizuoti neteisėtai pagamino, laikė, gabeno penkiasdešimt arba daugiau litrų namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto, denatūruoto ar techninio etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) arba juos realizavo yra baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki penkerių metų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai