Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po bandymo gauti kalėjime narkotikų „užsitikrino“ ilgą nelaisvę: bausmė – 16 metų

Trys jauni vyrai (Aurimas Bajoraitis, Mindaugas Paulauskas ir Simas Mackevičius) išgirdo nuosprendį dėl narkotinių medžiagų platinimo Marijampolės kalėjime bausmę atliekantiems nuteistiesiems.
Kauno apygardos teisme
Kauno apygardos teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dėl prekybos kvaišalais pataisos įstaigoje – ilgi metai nelaisvės, pranešimu spaudai antradienį informuoja Lietuvos Respublikos prokuratūra.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad 2021 metų vasarą atlikdami bausmę Marijampolės kalėjime, 32 metų Aurimas Bajoraitis ir Mindaugas Paulauskas neteisėtai įgijo, platino ir su tikslu platinti laikė didelį kiekį narkotinių medžiagų – 2,5615 g metadono. Manoma, kad šie nuteistieji, veikdami grupėje su trečiuoju kaltinamuoju – 23 metų Simu Mackevičiumi, vykdė tyrimo metu nenustatyto asmens, nusikaltimo organizatoriaus, parengtą planą.

Kalėjimų departamento pareigūnams S.Mackevičiaus namuose Marijampolėje atlikus kratą, buvo rasta psichotropinės medžiagos – 9,79 g amfetamino, kurį buvo planuojama permesti į Marijampolės kalėjimo teritoriją.

Marijampolės apylinkės teismas, išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą, visus tris kaltinamuosius pripažino kaltais.

A.Bajoraičiui ir M.Paulauskui teismas skyrė po 9 metus laisvės atėmimo, bausmę atliekant pataisos įstaigoje. Subendrinus su anksčiau skirta ir neatlikta bausme, M.Paulauskui skirta 16 metų nelaisvės.

Vien dėl narkotikų A.Bajoraičiui ir M.Paulauskui teismas skyrė po 9 metus laisvės atėmimo.

Jų į nusikalstamą veiką įtrauktam S.Mackevičiui teismas skyrė 2 metų laisvės apribojimo bausmę, pareigojant jį toliau dirbti ir uždraudė bendrauti su kaltinamaisiais A.Bajoraičiu ir M.Paulausku.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko tuomečio Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai, o tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorė Eglė Kirpienė.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas