Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po gaisro Skuodo rajone be pastogės liko keturis vaikus auginanti šeima

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalyje užgesinti 35 gaisrai. Žmonių aukų ir traumų pavyko išvengti, tačiau ugnis gyventojams padarė nemažų nuostolių.
Gaisro vietoje
Gaisras / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Ypač nesėkminga para buvo automobilių savininkams, nes ugnis nuniokojo net penkias transporto priemones.

Apie 14 val. Marijampolėje, Tarpučių gatvėje, užsidegė automobilis Ford Galaxy. Atskubėjus ugniagesiams, gaisras jau buvo beveik užgesęs. Apdegė mašinos variklio skyriaus gaubtas, dešinys sparnas ir žibintai. Gaisras kilo dėl automobilio elektros instaliacijos gedimų.

Apie 14.40 val. Alytuje, Vilties gatvėje, užsiliepsnojo lengvasis automobilis Mitsubishi Colt. Ugnis nuniokojo mašinos saloną. O apie 15.15 val. Širvintų rajone, Kielių kaime, užsiliepsnojo ir nepataisomai sudegė automobilis VW Golf. Šių gaisrų aplinkybės aiškinamos.

Trečiadienio naktį, apie 2.20 val., Kauno rajone, Noreikiškėse, Studentų gatvėje, kaip spėjama, buvo padegti du lengvieji automobiliai. Išdegė automobilio Toyota Celica variklio skyrius, apdegė kėbulas, nuo karščio išdužo galinis stiklas, o kito automobilio VW Golf išdegė variklio skyrius. Įvykis tiriamas.

Apie 15.15 val. gaisras kilo Skuodo rajone, Kulų II kaime stovinčiame gyvenamajame name. Atskubėjus ugniagesiams, atvira liepsna jau degė medinio pastato su mansarda stogas ir vidus. Per gaisrą sudegė namo stogas ir perdanga, išdegė vidus, sudegė du šaldytuvai, du televizoriai, skalbyklė kiti namų apyvokos daiktai. Be pastogės liko šeima, auginanti keturis vaikus. Gaisras įsiplieskė dėl elektros instaliacijos gedimų.

Apie 18 val. Vilkaviškio rajone, Šeimenos seniūnijoje, sodų bendrijoje „Pasaga“, užsidegė sodo namelis. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau skendėjo liepsnose, tad nei jo, nei viduje buvusio turto išgelbėti nepavyko. Įvykis tiriamas.

Apie 14 val. Prienų rajone, Jiestrakio kaime, užsiliepsnojo du ūkiniai pastatai su priblokuotomis medinėmis daržinėmis. Sudegė pastatų stogai ir daržinės, apdegė ir buvo sugadinta apie 100 tonų šieno bei 40 tonų grūdų. Laimė, pavyko išgelbėti septynias kiaules. Gaisras kilo dėl elektros įrangos įrengimo ir jos eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Dar vienas ūkinis pastatas su medine daržine apie 20.30 val. užsidegė Alytaus rajone, Vankiškių kaime. Supleškėjo daržinė, joje sukrautas šienas ir šiaudai, apdegė šalia pastato stovintis traktorinis chemikalų purkštuvas. Gaisro priežastis ir nuostoliai tikslinami.

Apie 21 val. gaisras kilo Kauno rajone, Juragių kaime, UAB „Formula-Verner“ medžio apdirbimo įmonėje. Atskubėjus ugniagesiams, medžio pjuvenų briketų gamybos cecho patalpos buvo stipriai uždūmintos, o džiovyklos patalpoje, ciklone ir konvejeryje degė pjuvenos. Įvykis tiriamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas