Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 03

Po gaisro Viršuliškėse sklando baisi versija: ar prieš pat sprogimą į namą buvo šaukiama pagalba?

Daugiabutyje sostinės Viršuliškėse antradienį nugriaudėjęs sprogimas ir kilęs didžiulis gaisras nusinešė dvi gyvybes, dar trys žmonės buvo sužeisti. Namų neteko kelios dešimtys vilniečių, tačiau iki šiol neaiški nelaimės priežastis. Kol esminė nelaimės priežastis dar tiriama, gyventojai tiek žodžiu, tiek internete aptarinėja savąsias versijas. Ar gali būti, kad prieš sprogimą į daugiabutį buvo kviečiami policijos patruliai?

Sausio 2 d. apie 11 val. 17 min. Vilniuje, Viršuliškių g., daugiabučio namo bute, įvyko sprogimas ir gaisras, kurių metu pažeistos vidinės namo sienos bei tarpaukštinės perdangos, išdegė šešių butų patalpos bei apgadinti namo kieme stovėję keturi automobiliai.

Suprasti akimirksniu

  • Įvykio metu nukentėjo namo gyventojai: moteris (gim. 1981 m.), moteris (gim. 1996 m.), kurios dėl apsinuodijimo smalkėmis, gydomos ambulatoriškai ir moteris (gim. 1944 m.), kuri dėl apsinuodijimo smalkėmis, paguldyta į ligoninę. Surinkta medžiaga pagal Baudžiamojo kodekso 187 str. 2 d. (dėl turto sugadinimo), pranešė Policijos departamentas.
  • Iš sprogusio ir užsidegusio penkiaaukščio Vilniuje, Viršuliškėse, išgelbėta 15 žmonių, du žuvo, trečiadienį pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Pirminiais PAGD duomenimis, vienas iš žuvusiųjų yra vaikas.

Sklando svarstymai, kad dėl įvykio padarinių esą atsakingas vienas gyventojas, kurį prieš sprogimą neva lankė policija.

Duomenis dar tik renkantys tarnybų atstovai konkrečios sprogimo bei gaisro Viršuliškių daugiabutyje priežasties įvardinti negali, kaip tikėtina versija minimas tik dujų nuotėkis. Tuo metu bylos užkulisiuose sklando svarstymai, kad dėl įvykio padarinių esą atsakingas vienas gyventojas, kurio elgesys ir anksčiau kėlė aplinkiniams nerimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas