Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po kolegos avarijos iš darbo atleisti du Kėdainių pareigūnai

Iš tarnybos atleisti du Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai, kurie, atvykę į kolegos sukeltą avariją, įtariama, neatliko savo pareigų. Po šios avarijos Kėdainiuose iš viso pareigų neteko 4 policininkai – įtariamas avarijos kaltininkas, kartu su juo vykusi policininkė ir du į kolegų avariją atvykę pareigūnai (Rūta Stankutė ir Donatas Šimkus).
Kauno oro uoste
Policija/ Asociatyvi nuotr. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dėl į įvykio vietą atvykusių pareigūnų veiksmų taip pat atliekamas ikiteisminis tyrimas, jiems pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo.

„Kadangi atliekamas ikiteisminis tyrimas, policija buvusių pareigūnų veiksmų avarijos vietoje kol kas nekomentuoja“, – BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Penktadienį iš tarnybos atleisti į avarijos vietą atvykę Kėdainių rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus pareigūnai – tyrėja R.Stankutė (gim. 1991 m.) ir vyriausiasis postinis D.Šimkus (gimęs 1978 m.).

Jie birželio 13 dieną, apie 19 val., Kėdainių rajone, susidūrus automobiliui „Audi A5“ ir „Opel Corsa“, pirmieji atvyko į įvykio vietą. Įtariama, kad „Audi A5“ vairavo tuomet Kėdainių policijoje Reagavimo skyriaus vyriausiasis postinis Lukas Tamošaitis, kartu su juo vyko taip pat policijos pareigūnė.

Avarija įvyko birželį Kėdainių rajone, Dotnuvos miestelyje. Nesuteikęs nukentėjusiajai kitos mašinos vairuotojai pagalbos, L.Tamošaitis ir jo kolegė pasišalino iš įvykio vietos. Sužalotą automobilio vairuotoją iš aukštyn ratais apvirtusio automobilio ištraukė ugniagesiai. Mergina nukentėjo ir buvo gydoma ligoninėje.

L.Tamošaitis iš tarnybos policijos buvo atleistas birželio pabaigoje, taip pat atleista kartu su juo važiavusi policininkė. Kartu vyko Reagavimo skyriaus vyriausioji postinė Kristina Boguševičiūtė.

Kauno apskrities VPK nuotr./Įvykio vietoje
Kauno apskrities VPK nuotr./Įvykio vietoje

Dabar, baigus tarnybinį patikrinimą dėl į avarijos vietą atvykusių pareigūnų, pasirašyta išvada. Joje pasiūlyta už pareigūno vardo pažeminimą, nepasielgus nešališkai, atleisti pareigūnę, vidaus tarnyboje dirbančią daugiau nei 6 metai, ir pareigūną, dirbantį daugiau nei 20 metų, iš vidaus tarnybos. Ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo toliau tęsiamas.

„Raginame gyventojus būti pilietiškais ir, turinti žinių arba pagrįstų įtarimų apie policijos darbuotojų padarytus, daromus ar ketinamus daryti neteisėtus veiksmus, arba apie kitų asmenų veiksmus, kuriais siekiama paveikti policijos pareigūnus, prašome informuoti“, – ragina Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovybė.

Apie neteisėtus pareigūnų veiksmus galima pranešti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 303 050.

L.Tamošaitis iš pradžių klaidino kolegas – nurodė, jog automobilį naudojimuisi davė tėvui, o šis paskolino pažįstamam asmeniui, kuris ir galėjo vairuoti transporto priemonę. Pareigūnai netgi buvo sulaikę neblaivų 53 metų vyrą. Alkoholio kiekio matuokliu jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,24 prom, taip pat paimtas kraujo mėginys tyrimui. Jis pripažino vairavęs transporto priemonę. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad prie mašinos vairo sėdėjo policininkas ir klaidino tyrėjus.

Beveik 3 metus dirbantis pareigūnas buvo nušalintas nuo tarnybos, jo atžvilgiu buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas. Baigus tarnybinį patikrinimą, pasiūlyta už pareigūno vardo pažeminimą atleisti pareigūną iš vidaus tarnybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas