Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po motinos išteisinimo – 10 prokuroro argumentų, kodėl dėl 10-metės žūties kaltas „Audi“ vairuotojas

Po to, kai rezonansinėje pirminėje byloje teismas išteisino mažametės dukters avarijoje netekusią motiną Jurgitą Jankauskienę, antrojo proceso metu artėja ir kitu automobiliu važiavusio vairuotojo vertinimas. Prokuroras kategoriškas: „Toyotos“ vairuotoja išteisinta, vadinasi, nekalta, o kaltas būtent „Audi“ visureigio vairuotojas Justinas Valašinas.
Temos iliustracija: kaltinamasis J.Valašinas ir valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras E.Alosevičius
Temos iliustracija: kaltinamasis J.Valašinas ir valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras E.Alosevičius / 15min koliažas

Teismo posėdžio metu 15min fiksavo 10 prokuroro Edvino Alosevičiaus teiginių, kuriais grindžiamas bei motyvuojamas valstybinis kaltinimas.

Prokuroro baigiamoji kalba buvo kupina staigmenų, galėjusių nustebinti net patį teisiamąjį.

Visų pirma, kritiškai prokuroras ragino vertinti paties kaltinamojo J.Valašino duotus paaiškinimus, išreikštą poziciją. Smulkiai išanalizavęs „Audi“ vairuotojo teiginius, kaip jis pats mato šią avariją ir kodėl dėl 10-metės keleivės žūties ligšiol yra linkęs kaltinti pačią motiną, E.Alosevičius pareiškė įžvelgiantis ne kaltinamojo norą nustatyti byloje tiesą, o tik siekį išvengti baudžiamosios atsakomybės.

VIDEO: Prienų teismo byloje dėl 10-metės žūties avarijoje jau sakomos baigiamosios kalbos

Kita vertus, prokuratūros atstovo baigiamoji kalba buvo kupina ir staigmenų, galėjusių nustebinti net patį teisiamąjį.

Nors Baudžiamasis kodeksas už tragiškos avarijos sukėlimą numato kalėjimą iki 8 metų, E.Alosevičius pareiškė, šiuo atveju teisiamas ne toks žmogus, kurį reikėtų realiai izoliuoti nuo visuomenės.

Be to, nors byloje yra atliktos net 6 valdiškos ekspertizės, ir ekspertų duomenys gali būti vertinami kaip byloje surinktų įrodymų dalis, valstybinį kaltinimą palaikantis pareigūnas teismą ragino neprarasti kritiškumo, ekspertų išvadas pavadinęs neišsamiomis, kiek prieštaringomis, net kompromituojančiomis pačią ekspertizę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas