Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 13

Po posakio „ten ant kavos“ pasienietis per pusvalandį praleido 4 baltarusių mašinas su kontrabanda

26-erių metų pasienietis Rytis Pečiukonis nusprendė panirti į korupcijos liūną – per pusvalandį Raigardo pasienio kontrolės punkte jis nepatikrinęs praleido keturias transporto priemones iš Baltarusijos, vežusias kontrabandą. Vairuotojams pareigūnui tereikėjo pasiūlyti dovanėlę „ant kavos“. 80 eurų nelegalus uždarbis atsiėjo karjerą, teistumą ir didelę baudą.
Asociatyvi iliustracija
Pasienietis/ Asociatyvi nuotr. / VSAT archyvo nuotr.

Kauno apygardos teismo 2022 metų rugpjūčio 8 dienos baudžiamuoju įsakymu R.Pečiukonis pripažintas kaltu pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 225 straipsnio 2 dalį (kyšininkavimas) už tai, kad jis, būdamas valstybės tarnautoju ir dirbdamas Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos jaunesniuoju specialistu, Raigardo pasienio kontrolės punkte, esančiame Druskininkų savivaldybėje, savo naudai už neteisėtą neveikimą tiesiogiai priėmė kyšį.

Baudžiamasis įsakymas buvo priimamas rašytinio proceso tvarka šalims nedalyvaujant, tad R.Pečiukonis turėjo teisę prašyti surengti bylos nagrinėjimą teisme. Šia teise jis ir pasinaudojo – 2022 metų rugpjūčio 29 dieną Kauno apygardos teisme gautas kaltinamojo prašymas su reikalavimu surengti bylos nagrinėjimą.

Išnagrinėjęs bylą, Kauno apygardos teismas spalio 11 dieną priėmė apkaltinamąjį nuosprendį.

Paliko eurų „ant kavos“

Remiantis bylos medžiaga, 2022 metų birželio 16 dieną 8.53 valandą, vykdydamas iš Baltarusijos į Lietuvą atvykstančių transporto priemonių ir asmenų patikrinimą, už neteisėtą neveikimą vykdant įgaliojimus, asmenų ir transporto priemonių patikrinimo neatlikimą ar netinkamą atlikimą kertant valstybės sieną, iš Baltarusijos piliečio V.M., kuris vairavo automobilį „BMW 525i“ su jame įrengta slėptuve ir joje gabenamomis cigaretėmis, kad nebūtų atliktas patikrinimas, savo naudai paėmė nuo galinės sėdynės po krepšiu padėtus pinigus – 20 eurų kyšį.

9.03 valandą istorija pasikartojo – iš Baltarusijos piliečio A.V., kuris vairavo automobilį „VW Passat“ su jame įrengta slėptuve ir joje gabenamomis cigaretėmis, paėmė ant galinės sėdynės po kuprine padėtus pinigus – 20 eurų kyšį.

Po trijų minučių toks kyšis buvo paimtas ir iš Baltarusijos pilietės M.A.P., kuri vairavo automobilį „Citroen C5“. 20 eurų buvo palikti ant priekinės keleivio sėdynės po krepšiu.

Dar viena analogiška nusikalstama veika atlikta 9.10 valandą. Tąkart nuo Baltarusijos pilietės A.K. vairuojamo „VW Passat“ galinės sėdynės kaltinamasis paėmė po pledu paliktus 20 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas