Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Netikėtas posūkis: po žinių apie sukandžiotus kernaviškius pareigūnai nerado nei šuns, nei šeimininkės

Pirmadienį paviešinta istorija, kad Kernavėje siautėja ir gyventojus puola bei kandžioja agresyvus Tibeto mastifas, Širvintų rajono savivaldybę privertė imtis skubių veiksmų – jau kitą dieną pas šuns šeimininkę vyko policija, Kernavės seniūnijos seniūnė Birutė Jankauskienė bei viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus specialistai.
Jurgitos ir dukros įkandimai
Jurgitos ir dukros įkandimai / Jurgitos nuotr.

Vis dėlto institucijų pareigūnų, Širvintų rajono savivaldybės darbuotojų bei seniūnės vizitas buvo nevaisingas – šeimininkė durų neatidarė, šuns kieme taip pat nebuvo matyti, todėl augintinio į globos įstaigą paimti nepavyko.

Kaip skelbiama Širvintų rajono savivaldybės „Facebook“ puslapyje, policijos sprendimu, jei šuns šeimininkė (pažeidėja) neatsilieps, bus skelbiama moters paieška.

„2 valandos praleistos be rezultato – gyvūno šeimininkė durų neatidarė, telefonu neatsiliepė. Sprendimas neįvykdytas. Visą šios dienos istoriją stebėjo ir atvykę televizijos žurnalistai.

Tačiau namų teritorijoje ir miestelyje šuo nebuvo pastebėtas.

Situacija ir toliau išlieka stebima, o policijos pareigūnai kvies pažeidėją į apklausą. Jeigu neatvyks, bus skelbiama šeimininkės paieška“, – antradienį skelbta savivaldybės feisbuko paskyroje.

15min trečiadienio rytą susisiekė su Kernavės seniūne B.Jankauskiene. Ji patvirtino, kad antradienį visą dieną šeimininkės buvo ieškota, tačiau niekas jos taip ir nerado.

„Šiandien ten dar nebuvau. Laukiame policijos sprendimo dėl tolesnių mūsų, kaip savivaldybės, veiksmų“, – aiškino seniūnė.

Širvintų rajono seniūnija tvirtina, kad bus dedamos visos pastangos dėl augintinio paėmimo, ir įspėja gyventojus pamačius šunį kuo greičiau pranešti policijos pareigūnams.

Sukandžioti gyventojai

Į žiniasklaidą kreipėsi Jurgita, kurią dar vasario 14 dieną išėjusią pasivaikščioti su 6-erių metų dukrele užpuolė ir sukandžiojo didžiulis Tibeto mastifo veislės šuo.

15min koliažas/Kernavę terorizuojantis šuo
15min koliažas/Kernavę terorizuojantis šuo

Pasirodo, kad gyvūnas miestelyje siautėja jau ne pirmus metus ir yra užpuolęs ne vieną žmogų. Gyventojai įbauginti, ne kartą kreipėsi į policiją, tačiau šuns šeimininkė atsiperka tik baudomis ir pažadais, kad augintinis bus uždarytas į voljerą. Tačiau šuo nuolat ištrūksta iš kiemo ir puola žmones.

Pastarąjį įvykį, kuris nutiko vasario 14 dieną, yra užfiksavęs Vilniaus apskrities Vyriausiasis policijos komisariatas. Informuota, kad yra pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas