Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po tragedijos Utenos ralyje įtarimai kol kas nepareikšti niekam – laukia ilgas ir sudėtingas tyrimas

Praėjusį penktadienį startavusios finalinės Lietuvos automobilių ralio čempionato varžybos baigėsi tragedija. Pirmosios varžybų dienos pabaigą vainikuoti turėjusiame, Utenos gatvėmis nusidriekusiame miesto greičio ruože vienas iš ekipažų išlėkė iš trasos ir nuskriejo į žiūrovų minią. Įvykio metu žuvo 22 metų jaunuolis, dar 14 žmonių buvo sužeista. Po šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neatsargaus gyvybės atėmimo.

Panevėžio apygardos prokuratūros atstovė Rasa Stundžienė 15min pirmadienį teigė, kad kol kas įtarimai dar nėra pareikšti niekam, nesikreipta į teismą ir dėl kardomųjų priemonių skyrimo.

Pasak atstovės, šiuo metu pradėti procesiniai veiksmai ir bus tiriamos visos šio įvykio aplinkybės, atliekamos įvairios ekspertizės. Tik po to paaiškės, kokios aplinkybės ar jų visuma nulėmė tragišką Lietuvos automobilių ralio čempionato sezono pabaigą.

Avariją miesto greičio ruože patyrė 75 numeriu pažymėtas Latvijos ekipažas – Kristapas Telle ir Kasparas Grīva, važiavę „Ford Focus“ sportiniu automobiliu. Ekipažas Rašytojų gatvėje išlėkė iš trasos ir nuskriejo tiesiai į žiūrovus.

Po smūgio automobilis apsivertė ant stogo, po juo buvo prispaustų žmonių. Žuvo 22 metų jaunuolis, dar 14 žmonių buvo sužeisti. Gelbėtojai žuvusįjį bandė gaivinti, bet gyvybės sugrąžinti nepajėgė. Varžybos buvo nutrauktos.

Vėliau Utenos policija pranešė, kad septyni sužeistieji išleisti gydytis namo, o dar septyni gydomi skirtingose šalies gydymo įstaigose. Tarp jų yra ir nepilnametis.

VIDEO: Ralyje automobilis įsirėžė į žmones
VIDEO: Tragedija pasibaigusi avarija per „Samsonas Rally Utena“ varžybas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas