Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Policijos reidai Lietuvoje: daugiausiai neblaivių prie vairo sugauta sostinėje

Praėjusią savaitę per reidus policija nustatė 226 neblaivius ir keturis nuo narkotikų apsvaigusius vairuotojus.
Antikorupcijos dienos proga policija surengė reidą Vilniuje
Antikorupcijos dienos proga policija surengė reidą Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Gruodžio 7-13 dienomis, Lietuvos kaip ir daugelio Europos šalių policijos pareigūnai, vykdė transporto priemonių vairuotojų blaivumo patikrinimus, – dalyvavo Europos kelių policijos tinklo TISPOL inicijuotoje prevencinėje priemonėje.

Lietuvos policininkai patikrino 14 753 vairuotojų blaivumą. Buvo išaiškinti 226 neblaivūs vairuotojai, 4 vairuotojai buvo apsvaigę nuo narkotinių medžiagų. 1,5 proc. patikrintų vairuotojų buvo neblaivūs, ketvirtadienį pranešė Policijos departamentas.

Daugiausia neblaivių vairuotojų – 60 – išaiškinta Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, Kauno – 32, Marijampolės – 21, Panevėžio – 20 ir Šiaulių – 18.

Apsvaigusius nuo narkotikų ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojus išaiškino Kauno, Kėdainių, Marijampolės ir Prienų policijos pareigūnai. Lengvas girtumo laipsnis nustatytas 128 vairuotojams, vidutinis – 80 ir sunkiai apgirtę buvo 18 vairuotojų.

Penki vairuotojai bandė „susitarti“ ir duoti kyšį policijos pareigūnams, vienas atvejis – neteisėtas disponavimas narkotinėmis medžiagomis. Dėl šių įvykių pradėti ikiteisminiai tyrimai. 

Gruodžio 11-osios vakarą Tauragės rajone, Oreliškių kaime, policijos pareigūnai, tikrindami kelkraštyje stovėjusį automobilį „VW Golf“, 23 metų vairuotojo striukės vidinėje kišenėje rado į foliją suvyniotų galimai augalinės kilmės narkotinių medžiagų, jų aptikta ir automobilio salone, užkištos už atverčiamo skydelio nuo saulės.

Gruodžio 12-osios naktį Šalčininkų rajone, Tetėnų kaime, neblaivus 38 metų vairuotojas, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, policijos pareigūnams siūlė 200 eurų kyšį. Vyriškis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Tos pačios dienos ryte Klaipėdoje, Sulupės gatvėje, sustabdyto automobilio „VW Passat“ vairuotojas, neblaivus 23 metų vaikinas, už tai, kad nebūtų surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, pasiūlė 100 eurų kyšį. Jaunuoliui buvo nustatytas lengvas (1,11 promilės) girtumo laipsnis.

Per šių metų vienuolika mėnesių Lietuvoje eismo įvykiuose dėl neblaivių vairuotojų kaltės žuvo 15 žmonių, 323 buvo sužeisti. Iš viso užregistruota 218 eismo įvykių dėl tokių vairuotojų kaltės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas