Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija nupiešė tipiško „kelių erelio“ iš Lietuvos Didžiojoje Britanijoje portretą

Lapkričio 21–25 dienomis Lietuvos kelių policijos pareigūnai Didžiosios Britanijos Vakarų Midlandso policijos kvietimu dalyvavo specialioje tarptautinėje kelių policijos operacijoje „Trivium-7“. Kelių policijos pareigūnai iš Lietuvos padėjo britų pareigūnams efektyviai kovoti su pažeidėjais Didžiosios Britanijos keliuose, teigiama Policijos departamento pranešime spaudai.
Bendras Didžiosios Britanijos ir Lietuvos kelių policininkų reidas
Bendras Didžiosios Britanijos ir Lietuvos kelių policininkų reidas / Policijos departamento nuotr.

Bendro reido metu pareigūnai kartu patruliavo Vakarų Midlandso regiono keliuose, dirbo patikrinimų vietose ir operatyviniame centre Birmingamo mieste. Per penkias dienas trukusią specialią priemonę pareigūnai nustatė bemaž 500 pažeidėjų. Daugiausia – tai vairuotojai, kuriems dėl įvairių pažeidimų buvo atimta teisė vairuoti, neturintys galiojančių vairuotojo pažymėjimų, vairuojantys techniškai netvarkingus ir neapdraustus automobilius.

Pareigūnai nustatė ir tokius asmenis, kurie naudojosi suklastotais dokumentais. Reidų metu įkliuvo vienas bausmės atlikimo vengiantis 33 metų lietuvis, kuriam buvo paskelbta paieška, taip pat buvo suteikta pagalba tiriant įsibrovimą į gyvenamąjį namą ir apiplėšimą, kurį, įtariama, padarė lietuviai.

Ne paslaptis, kad mūsų tautiečiai dažnai sukelia galvos skausmą Didžiosios Britanijos policijos pareigūnams. Britų policininkai juokauja, kad, pavyzdžiui, tarp rumunų dažniausiai pasitaiko kišenvagiai, tarp lenkų – mušeikos, o tarp lietuvių – neblaivūs vairuotojai. Tipiškas lietuvis „kelių erelis“, Didžiojoje Britanijoje – tai 30-metis neblaivus jaunuolis prie nedrausto BMW vairo.

Į Didžiąją Britaniją Lietuvos kelių policijos pareigūnai vyko ne pirmą kartą. Anksčiau tokių tarptautinių reidų metu buvo sulaikyti Interpolo bei Europolo dėl įvairių teisės pažeidimų ieškomi lietuviai, nustatyta nemažai vairuotojų pažymėjimų ir kitų dokumentų klastojimo atvejų.

VIDEO: Bendras Didžiosios Britanijos ir Lietuvos kelių policijos pareigūnų reidas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai