Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07:49 /09:24

„Policijai žinomas“: pareigūnai nenustebo, sulaikę įtariamąjį dėl Klaipėdos komisariatų padegimų

Policija pranešė, kad vėlų pirmadienio vakarą buvo sulaikytas įtariamasis, kuris bandė padegti Klaipėdos rajono policijos pastatą. Įtariamasis jauno amžiaus, bet apibūdinamas kaip jau „policijai žinomas“.
Į Klaipėdos apskrities VPK pastatą buvo mestas butelis su degiu skysčiu
Į Klaipėdos apskrities VPK pastatą buvo mestas butelis su degiu skysčiu / Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr.

Policijos departamentas praneša, kad rugsėjo 30 d. apie 13 val. 10 min. nustatyta, kad Klaipėdos rajone, Gargžduose, rugsėjo 30 d. apie 0 val. 20 min. į Klaipėdos rajono policijos komisariato pastatą, vyras (gim. 2000 m.) metė stiklinę talpą su degiu skysčiu.

Butelis sudužo šalia pastato dienos ir neužsidegė, tačiau apgadino pastato sieną. Įtariamasis tą pačią dieną apie 23 val. sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sugadinimo visuotinai pavojingu būdu.

23 val. policijos pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė 2000 m. gimusį, policijai žinomą Klaipėdos rajono gyventoją.

Pirmadienį pranešta, kad bandyta padegti ir Klaipėdos apskrities, ir Klaipėdos rajono policijos komisariatus.

Į Klaipėdos vyriausiąjį policijos komisariatą pirmadienio naktį mestas butelis su degiu skysčiu. Apie pietus dar vienas butelis su degiuoju skysčiu rastas ir prie rajono komisariato. Abiem atvejais vaizdo kameros fiksavo vyrą. Ar tai tas pats asmuo – dar neaišku.

Kaip pranešė Policijos departamentas, apie 0.53 val. Klaipėdoje, Kauno g., į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastatą nenustatytas asmuo metė butelį su degiu skysčiu, dėl ko kilo gaisras, kurio metu aprūko pastato siena.

Duslų garsą naktį išgirdo tuo metu budėję pareigūnai.

Kaip BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Situacijų koordinavimo skyrius, degė apie vienas kvadratinis metras ploto, į įvykio vietą atvykę ugniagesiai gaisro negesino, nes jis užgeso savaime.

Fiksavo saugumo kamera

„Kol kas daugiau informacijos neturime, vaizdo kameromis yra užfiksuotas vienas asmuo ir kolegos dirba. (...) (Butelis mestas – BNS) netoli budėtojų dalies“, – BNS sakė Klaipėdos apskrities policijos atstovė Andromeda Grauslienė.

Apie pietus butelis su degiu skysčiu rastas ir Gargžduose, prie rajono policijos komisariato. Aiškėja, butelis buvo mestas taip pat naktį, tačiau į pastatą nebuvo pataikyta, gaisras nekilo.

Butelį pareigūnai rado žolėse apie pietus.

Klaipėdos apskrities pareigūnai operatyviai, mažiau nei per parą – 2024-09-30, apie 23 val., sulaikė asmenį įtariamą metusį butelius su degiu skysčiu į Klaipėdos apskr. vyriausiojo policijos komisariato ir Klaipėdos rajono policijos komisariato pastatus.

Paviešino pranešimą

Antradienį Klaipėdos VPK parengė ir paviešino pranešimą, kuriame apibendrino išpuolio aplinkybes. Rugsėjo 30 d. apie 0 val. 53 min. Klaipėdoje, Kauno g., į Klaipėdos apskr. VPK pastatą nenustatytas asmuo metė butelį su degiu skysčiu, dėl ko kilo gaisras, kurio metu aprūko pastato siena. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 2 d.

Vaizdo kameros užfiksavo vieną galimą įtariamąjį.

Rugsėjo 30 d. apie 13 val. 10 min., aptikta, jog butelis su degiu skysčiu rugsėjo 30 d. apie 0 val. 20 min. taip pat mestas į Klaipėdos rajono policijos komisariato pastatą, tačiau sudužo greta pastato sienos ir sieną apgadino.

Rugsėjo 30 d. apie 23 val., policijos pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė 2000 m. gimusį, policijai žinomą Klaipėdos rajono gyventoją, įtariamą šiomis nusikalstamomis veikomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas