Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijos ieškomas kaunietis pasieniečius bandė apmulkinti svetimu dokumentu

Kalvarijos užkardos pareigūnai pasienyje su Lenkija sulaikė kaunietį, kuris penkerius metus Kauno apskrities policijos buvo ieškomas kaip asmuo, įtariamas nusikaltimo padarymu. Bandydamas išvengti sulaikymo jis VSAT pareigūnams pateikė kito asmens dokumentą, dėl to jam pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas.
Marijampolės rajone dirbantys pasieniečiai
Asociatyvi iliustracija / VSAT nuotr.

Ketvirtadienį pirmą valandą po vidurnakčio Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai–Marijampolė, patikrinti sustabdė į Lietuvą atvykstantį automobilį „VW LT 35“ Jungtinės Karalystės registracijos numeriais. Šioje vietoje pasieniečiai atlieka pasirinktinį išvykstančių iš Lietuvos ir atvykstančių iš Lenkijos automobilių ir keleivių patikrinimą.

Patikrinę važiavusiųjų dokumentus Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad keleivio, 28 metų Kauno gyventojo, dar nuo 2011 m. ieško Kauno apskrities policija. Vyras įtariamas padaręs nusikaltimą.

Šįkart tikrinamas Kalvarijos pasieniečių jis atsakomybės bandė išvengti pateikdamas kito asmens dokumentą, tačiau pergudrauti VSAT pareigūnų jam nepavyko. Dėl dokumento pagrobimo ar pagrobtojo panaudojimo VSAT Lazdijų rinktinėje vyrui pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai kauniečiui gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Sulaikytąjį Kalvarijos pasieniečiai perdavė policijos pareigūnams.

Iš viso šiemet pasieniečiai jau sulaikė 151 asmenį, kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos ir užsienio šalių teisėsaugos institucijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai