Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijos perspėjimas socialiniame tinkle „Facebook“: sukčiai jau bando pasinaudoti ir žiauriai nužudytos Evelinos vardu

Policija perspėja gyventojus neužkibti ant sukčių kabliuko. Esą sąžinę praradę žmonės bando pasinaudoti žiauriai nužudytos septyniolikmetės vardu ir iš lengvatikių renka pinigus.
Evelinos laidotuvės Panevėžyje
Evelinos laidotuvės Panevėžyje / Irmanto Gelūno nuotr.

„Į Panevėžio policijos pareigūnus kreipėsi žiauriai nužudytos 17-metės artimieji, kurie pranešė, jog jų vardu renkamos lėšos. Informuojame, kad nei žuvusios nepilnametės giminės, nei kiti asmenys nerenka jokių piniginių lėšų, neprašo pervesti į nurodytas banko sąskaitas jokių pinigų. Tai – sukčių spąstai, būkite atsargūs ir neleiskite sukčiams pasinaudoti šia tragedija“, – rašoma policijos pranešime socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Sekite mus socialiniame tinkle „Facebook“ ir pirmi sužinokite svarbiausias naujienas. Mes nenorime jūsų gąsdinti, mes tik norime padėti gyventi saugiau.

15min.lt primena, kad prieš savaitę šeštadienį septyniolikmetė Evelina buvo gyva sudeginta Panevėžio r. palikto automobilio bagažinėje. Tądien policija gavo pranešimą, kad prie miško Keravos kaime, Panevėžio rajone, dega automobilis. Pareigūnams atvykus į įvykio vietą, automobilis degė atvira liepsna.

Pareigūnai automobilį gesino automobiliniais gesintuvais. Panevėžio apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos gelbėtojams užgesinus automobilį „VW Passat", jo bagažinėje rastas sudegęs kūnas. Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo.

Septyniolikmetės nužudymu įtariami 22 metų Deividas Antanaitis ir 33 metų Julius Jokubaitis buvo sulaikyti dar tą pačią dieną. J.Jokubaitis (gim. 1980 m.) yra nedirbantis, buvo blaivus, jis anksčiau 5 kartus teistas, teistumai išnykę. Panevėžio r. gyventojas D.Antanaitis (gim. 1991 m.), taip pat nedirbantis, jis anksčiau 4 kartus teistas už vagystes, viešosios tvarkos pažeidimus, narkotines medžiagas.

Įtariamiesiems buvo skirta kardomoji priemonė – suėmimas 3 mėnesiams.

Paaiškėjo, kad mergina tris kartus skambino į Bendrąjį pagalbos centrą, tačiau pareigūnams nepavyko nustatyti vietos, kurioje ji buvo. Manoma, kad mergina pagalbos prašė iš telefono, kuriame nebuvo SIM kortelės.

Šis nusikaltimas ne tik sukrėtė visą šalį, bet ir į viešumą iškėlė Bendrojo pagalbos centro bėdas. Vidaus reikalų ministras Dailis Barakauskas po tragedijos pareiškė, kad BPC vadovai turėtų atsistatydinti.

Evelina palaidota sekmadienį Šilaičių kapinėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito