Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijos pareigūnu apsimetinėjęs ir žmones apgaudinėjęs vyras priėjo liepto galą

Telšių rajono policijos komisariato pareigūnai demaskavo 46 metų Šalčininkų rajono gyventoją, kuris, atlikdamas bausmę už neteisėtą disponavimą nešaunamuoju ginklu, neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis bei dokumentų klastojimą Pravieniškių pataisos namuose – atvirojoje kolonijoje, sugebėjo Telšių rajone vykdyti nusikalstamas veikas.
Atsisveikinimo akimirkos
Pareigūnas (asociatyvi nuotr.) / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Naudodamasis tuo, kad bausmę atvirosiose kolonijose atliekantys asmenys turi teisę savarankiškai, be apsaugos lankytis gydymo įstaigose, parduotuvėse, darbe, be priežiūros išvykti už kolonijos ribų, naudotis mobiliaisiais telefonais, minėtas vyras, įtariama, ne kartą lankėsi Telšių rajone ir čia naudojosi suklastotu dokumentu bei užsiėmė sukčiavimu.

Tačiau jo nusikalstamos veikos buvo atskleistos ir dabar jis izoliuotas nuo visuomenės - iš atvirosios kolonijos yra perkeltas į Pravieniškių kalėjimą. Taip būna visada, kai atvirojoje kolonijoje bausmę atliekantys asmenys be pateisinamų priežasčių nedirba ar nesimoko, daro teisės pažeidimus ir kelia pavojų kitiems asmenims.

Su 46 metų daug kartų už įvairias nusikalstamas veikas teistu Šalčininkų rajono gyventoju Telšių rajono policijos komisariato pareigūnai susitiko šių metų birželio 26-ąją. Kelyje Varniai - Laukuva sustabdyto automobilio CITROEN PICASSO vairuotojas apsimetė lietuviškai nesuprantančiu užsieniečiu ir pateikė lenkišką vairuotojo pažymėjimą bei asmens tapatybės kortelę, išduotą svetimo asmens vardu.

Pareigūnams visgi pavyko vyrą prakalbinti lietuviškai ir jis buvo sulaikytas bei uždarytas į areštinę. Dokumentų tyrimą atlikę specialistai konstatavo, kad ir vairuotojo pažymėjimas, ir asmens tapatybės kortelė yra suklastoti. Dėl dokumentų klastojimo bei naudojimosi suklastotais dokumentais jam pareikšti įtarimai.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, paaiškėjo, kad vyro vairuojamas CITROEN PICASSO figūruoja ir nusikalstamose veikose, susijusiose su sukčiavimais. Šiuo metu jam pareikšti įtarimai dėl dviejų sukčiavimų.

Jis įtariamas birželio 5-ąją apsilankęs pas 86 metų Telšių gyventoją, prisistatęs policijos pareigūnu ir, įtikinęs, kad jos turimi pinigai gali būti padirbti, paprašė pateikti juos patikrinimui. Moteriai padavus pinigus, atėjusysis iš buto pasišalino su 640 eurų.

Įtariama, kad birželio 19-ąją analogišku būdu iš kitos Telšių senjorės buvo pasisavinta apie 3000 eurų.

Tyrėjai dabar tikslina ir kitų rajone užfiksuotų sukčiavimo atvejų aplinkybes. Neatmetama, kad tyrimo metu gali paaiškėti ir daugiau nuo minėto vyro nukentėjusių asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito