Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijos reidas Panevėžyje: BMW vairuotojas teises prarado po žmonos gimtadienio

Sekmadienio rytą Panevėžio Kelių policijos pareigūnai surengė reidą. Vairuotojų blaivumas buvo tikrinamas jau tradicine tapusioje vietoje – J.Biliūno gatvėje. Policijos pareigūnai stabdė abiem eismo kryptimis važiuojančius automobilius.
Reidas Panevėžyje
Reidas Panevėžyje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Rytinis reidas J.Biliūno gatvėje prasidėjo nuo 9 val. ryto. Policijos pareigūnai blaivumo patikrinimą nusprendė vykdyti valandą. Jau po penkiolikos reido minučių į patikrinimo vietą atvažiavo „Volkswagen Sharan“.

Miniveno vairuotojas dar prieš patikrinimą neslėpė jaudulio. Nors jis buvo blaivus, tačiau neturėjo teisės vairuoti. Vyrui vairuotojo pažymėjimas atimtas už vairavimą išgėrus. Kadangi panevėžietis sėdo prie vairo tam neturėdamas teisės, jam savo planus atgauti vairuotojo pažymėjimą teks atidėti dar metams. Jo taip pat laukia bauda.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reidas Panevėžyje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reidas Panevėžyje

Po pusvalandžio nustatytas pirmasis ir vienintelis reido metu išaiškintas girtas vairuotojas. BMW automobiliu su šeima vykęs vyras neslėpė, kad išvakarėse šventė žmonos gimtadienį, vartojo alkoholį ir miegoti nuėjo gana vėlai.

Alkoholio matuokliu jam buvo nustatytas lengvas 1,08 promilės girtumas. Automobilio vairą teko perimti žmonai, kurios gimtadienį kompanija išvakarėse ir minėjo. Jubiliatė buvo blaivi, tačiau iš ryto prie vairo sėsti ryžosi jos vyras.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reidas Panevėžyje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reidas Panevėžyje

Galiausiai nežymus ir leistinas 0,17 promilės neblaivumas nustatytas „Toyota“ vairavusiam vyrui. Jis teigė, jog išvakarėse žiūrėjo futbolo varžybas ir alkoholį vartojo jų metu.

Paklaustas, anglų ar rusų rinktinę palaikė, vairuotojas nuo tiesaus atsakymo išsisuko ir tvirtino, kad jam patiko rusų įvartis.

Iš viso reido metu per valandą patikrinta 200 vairuotojų. Kitų pažeidimų nenustatyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento