Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Policijos reidas Panevėžyje: kas dvidešimt minučių – po girtą vairuotoją

Sekmadienio rytą Panevėžio policijos pareigūnai nusprendė surengti vairuotojų blaivumo patikrinimą. Kontrolė blokuojant kelią vykdyta greta Molainių gyvenvietės. Šioje vietoje reido nebuvo jau gana seniai.
Reido akimirka
Reido akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Vos prasidėjus reidui ir patikrinus kelis pirmuosius automobilius alkoholio matuokliu užfiksuotas pirmasis girtumas. Kartu su žmona iš Upytės į Panevėžį važiavęs vyras buvo neblaivus. Jam nustatytas lengvas 0,54 promilės girtumas.

Vyras neslėpė, kad išvakarėse vartojo alkoholį. Pora teigė, kad važiavo į turgų. Savo planus duetui teko keisti ir ieškoti, kas perims automobilio vairą, mat greta vairuotojo sėdėjusi žmona neturi vairuotojo pažymėjimo.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Policijos pareigūnai pro akis nepraleido ir dviratininkų. Vienas sustabdytas dviračio vairuotojas pripažino, kad šeštadienio vakarą vartojo alų, degtinę, todėl tikėjosi viršyti leistiną normą. Tačiau alkoholio matuoklio ekrane įsižiebė 0,37 promilės. Toks rezultatas dviračio vairuoti nedraudžia.

Praėjus maždaug 20 minučių nuo reido pradžios užfiksuotas ir dar vienas girtas vairuotojas. „Volkswagen Golf“ vairavęs vaikinas atskleidė, kad išvakarėse išgėrė šešis butelius alaus ir galiausiai paragavo vyno.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Nors vartoti alkoholį jaunuolis baigė vidurnaktį, tačiau devynių valandų poilsio jam nepakako, kad išblaivėtų bent jau iki leistinos normos. Jam nustatytas 0,58 promilės blaivumas.

Vaikinas teigė važiuosiantis į ligoninę atlikti kraujo tyrimų, tačiau praktika rodo, jog teismas, spręsdamas dėl teisių atėmimo, pirmiausia vadovaujasi alkoholio matuoklio parodymais.

VIDEO: Rytinio reido rezultatas Panevėžyje – trys neblaivūs vairuotojai

Kiek vėliau policijos pareigūnai pastebėjo tolumoje į šalutinį kelią įsukusį, apsisukusį ir nuo reido vietos tolstantį automobilį. Vairuotojas buvo sustabdytas. Jis tikino, kad pravažiavo reikiamą kelią, todėl apsisuko.

Tačiau tikroji jo manevro priežastis buvo ne pražiopsotas įvažiavimas, o alkoholis. Išvakarėse alkoholį vartojusiam vyrui nustatytas leistinas 0,23 promilės girtumas. Dėl šios priežasties vairuotojas ir vengė akistatos su policija. Leistina norma nusatyta ir dar vienam vairuotojui, kuris „įpūtė“ 0,18 promilės.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Reidui besibaigiant į akcijos vietą šalutiniu keliu per Molainių gyvenvietę atvažiavo „Volkswagen Passat“, kurio keleivis mojavo policijos pareigūnams.

Patikrinus automobilio vairuotojo blaivumą paaiškėjo, kad jis yra neblaivus. Vaikinui nustatytas 0,75 promilės girtumas.

Jaunuolis aiškino, kad alkoholį vartojo išvakarėse, žvejodamas su draugais. Kadangi ir kiti ekipažo nariai vairuoti negalėjo, vaikinas ėmė ieškoti blaivaus vairuotojo.

Valandą trukusio reido metu policijos pareigūnai patikrino apie 250 automobilių vairuotojų. Kitų pažeidimų užfiksuota nebuvo. Keli vairuotojai su savimi neturėjo vairuotojo pažymėjimo, tačiau teisę vairuoti turėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas