Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Policijos vadovybė skelbia viešą palaikymą agresyvią moterį nušovusiam pareigūnui

Policijos vadovybė visokeriopai palaiko pareigūnus, kurie vakar, gindami save ir medikus, panaudojo šaunamąjį ginklą ir nukovė agresyvią, peiliu juos puolusią ir sužalojusią moterį. Tai skelbiama Lietuvos policijos paskyroje „Facebook“.
Elektrėnų savivaldybėje vyras nušovė savo žmoną, sužeidė podukrą ir pats nusižudė
Policijos pareigūnai. Asociatyvinė nuotr. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Policija praneša, kad pareigūnams teikiama psichologinė pagalba, jiems bus suteikta visa reikiama teisinė pagalba, su jais artimiausiu metu planuoja susitikti ir policijos generalinis komisaras Renatas Požėla. Policijos vadovas kol kas šio įvykio nekomentuoja.

Policija teigia, kad dėl šio įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas, kurio metu paaiškės visa informacija. Kai tik bus kažkokių naujienų, suderinus su tyrimą organizuojančiu prokuroru, aktuali informacija visuomenei bus pateikta.

Į Vilniaus rajoną, Baraškų kaimą antradienį po vidurdienio medikai ir pareigūnai vyko gavę iškvietimą, jog moteriai sutriko sveikata.

Policijos duomenimis, apie 50-ies metų moteris buvo agresyvi, kastuvu apdaužė medikų automobilį bei peiliu puolė medikus ir policininkus.

Policijos pareigūnai keliskart panaudojo elektrošoko prietaisą „Taser“, ašarines dujas, tačiau tai nesustabdė moters, todėl pareigūnai keliskart šovė į moterį. Pasak sostinės policijos, iš viso iššauti penki šūviai.

Pirmieji šūviai į koją, ranką moters nesustabdė. Tuomet pareigūnas šovė dar kartą ir pataikė moteriai į pilvą. Ji mirė.

Specialiosios parengties skyriaus pareigūnas (gim. 1990 m., beveik 10 metų tarnybos stažas) iš tarnybinio pistoleto „Glock 19“ iššovė penkis šūvius į moterį.

Sulaikymo metu buvo sužalotas kitas Vilniaus apskr. VPK Specialiosios parengties skyriaus pareigūnas (gim. 2000 m.), kuris, suteikus medicininę pagalbą, gydomas ambulatoriškai.

Dėl įvykio pradėtas tarnybinis patikrinimas, taip pat – ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo ir galimo piktnaudžiavimo. Tai yra standartiniai veiksmai po tarnybinio ginklo panaudojimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas