Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policininką nušovęs V.Trakanavičius auką išvadino narkomanu

Ketvirtadienį Kauno apygardos teisme nuosprendį išgirdo Vitalijus Trakanavičius 2013 metų gruodį lošimo namuose nušovęs policininką.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių patrulių būrio pareigūnas Arnoldas Jurašius buvo nušautas ne tarnybos metu iš legaliai laikomo ir savigynai išduoto ginklo 2013 metų gruodį Kaune.

Pasak V.Trakanavičiaus advokato Ričardo Girdziušo jo klientas ir auka sėdėjo prie vieno stalo lošimų namuose „Admiral“. Vyrai vartojo alkoholį ir vienas kitam demonstravo ginklus. Demonstruojant ginklą vienas jų netyčia iššovė. Kaltinamasis manė, kad pistoleto dėtuvė buvo tuščia.

Nors V.Trakanavičius anksčiau teistas už vagystes ir sukčiavimą, o policijai jį sulaikant kaltinamasis turėjo du pistoletus, iš vieno jų buvo šauta į A.Jurašių. Taip pat, įtariamasis buvo neblaivus, jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis. Teismo verdikto jis laukė laisvėje.

2015 metų lapkričio mėnesį teismas turėjęs skelbti nuosprendį nusprendė atnaujinti bylos įrodymų tyrimą. Atlikus papildomus balistinius tyrimus teisėjų kolegija šį kartą parengė nuosprendį. 

V.Trakanavičiui turės kalėti 10 metų, bausmę atlikdamas pataisos namuose. Taip pat, neturtinei žalai atlyginti privalės sumokėti aukos žmonai, vaikams bei tėvams 75 000 eurų. 

Išklausyti nuosprendžio V.Trakanavičius pavėlavo pusvalandį. Tačiau, į salę jis atvyko nešinas dviem krepšiais.

„Aš nekaltas, bet vistiek pasiruošiau. Netyčia viskas gavosi, atsitiktinai. Paprašė parodyti, parodžiau. Narkomanas čiupo, va ir nusišovė“, – paklaustas kodėl su krepšiais atėjo į teismą sakė kaltinamasis.

Per dvidešimt dienų nuosprendis gali būti skundžiamas. Kaltinamasis paliktas iki to laiko laisvėje, tačiau jis privalės kiekvieną dieną registruotis policijoje. 

Išeidamas iš salės V.Trakanavičius dar apsižodžiavo su aukos tėvu. Policininką išvadino narkomanu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas