Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policininkų bėdos Vilniuje: vienas prisivairavo BMW, kitas „prisikalbėjo“, nulipęs nuo paspirtuko

Buvęs Elektrėnų policijos reagavimo skyriaus viršininkas Giedrius Vitkauskas, Vilniuje iškeikęs automobilį vairuojančią merginą, atleistas iš darbo už pareigūno vardo pažeminimą, praneša delfi.lt. Portalas mini ir kitą „pasižymėjusį“ policijos pareigūną, kurio tapatybė dar neatskleista: kelių policininkas įtariamas vairavęs BMW neblaivus.
Policijos reidas Vilniuje 2022-04-16
Asociatyvi iliustracija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Elektrėnų policijos reagavimo skyriaus viršininkas Giedrius Vitkauskas liūdnai išgarsėjo, kai dar balandžio 15-ąją Vilniuje, Fabijoniškėse, važiuodamas paspirtuku įsivėlė į konfliktą su automobilio vairuotoja.

„Tu durnė, bl.., nupaišyta ant kelio. – O jūs žinot KET taisykles? – O tu žinai, bl.., kad čia nevažiuojama?“, – tai tik maža dalis visos tirados, užfiksuotos vaizdo registratoriumi, kuomet automobilis susitiko su paspirtuku ties dviračių taku, be kita ko, nesaugiai naudojamu įvažiavimui į improvizuotą mašinų stovėjimo aikštelę.

Paspirtukininkas, iškeikęs jauną moterį, automobiliu važiavusią dviračiu taku, buvo policijos pareigūnas.

Spalio 4 dieną Vilniaus apskrities policijos viršininkas Renaldas Žekonis pasirašė įsakymą G.Vitkauską atleisti iš tarnybos už pareigūno vardo diskreditavimą, minima delfi.lt.

Kitas portale aprašomas pareigūnas minimas anonimiškai: aiškėja, kad spalio 1-ąją, Kelių policijos dieną, vienas Kelių policijos skyriaus specialistas, galimai neblaivus, automobiliu Vilniuje trenkėsi į stulpelį, pabėgo iš įvykio vietos, o po to dar atsisakė pasitikrinti girtumą.

Vilniaus apskrities policininkai suvestinėje apie šį įvykį viešai skelbė, tiesa, „pamiršo“ paminėti, kad čia įsivėlęs jų kolega: „Spalio 1 d. apie 23 val. 38 min. Vilniuje, Karlo Gustavo Emilio Manerheimo g. (Viršuliškių sen.), automobilių stovėjimo aikštelėje, automobilis BMW, vairuojamas vyro (gimusio 1979 m.), atsitrenkė į metalinį stulpą ir pasišalino iš eismo įvykio vietos iki jo aplinkybių nustatymo.

Apie 0 val. 10 min. vairuotojui nustačius neblaivumo požymius, pastarasis tikrintis neblaivumą atsisakė. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 281(1) str. 1 d.“

Kaip žinoma, didesnis nei 1,5 prom. girtumas užtraukia baudžiamąją atsakomybę, o atsisakymas tikrintis blaivumą šią sąlygą taip pat atitinka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas