Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Portugalė nuomotu mikroautobusu per Lietuvą vežė 15 migrantų

Latvių pasieniečių persekiotą automobilį su neteisėtais migrantais kolegos lietuviai sulaikė Pasvalio rajone.
Temos iliustracija
Temos iliustracija / VSAT archyvo nuotr.

Kelyje Ryga–Panevėžys VSAT pareigūnai sustabdė mikroautobusą, kuriuo portugalė į Vakarų Europą iš Latvijos mėgino nugabenti 15 neteisėtų migrantų.

Pirmadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių pasienio užkardos pareigūnai iš Latvijos pasieniečių gavo informaciją, kad iš jų šalies Lietuvos link paspruko persekiojimas automobilis „Renault Trafic“.

Minėtą automobilį su latviškais registracijos ženklais pasieniečiai pastebėjo Pasvalio rajone, maždaug 5 km nuo rajono centro, kelyje Ryga–Panevėžys. Įjungę švyturėlius VSAT pareigūnai stabdė mikroautobusą, tačiau jo vairuotoja neiškart pakluso ir sustojo tik nuvažiavusi dar porą kilometrų. Nuomotą automobilį „Renault Trafic“ vairavo 39-erių metų Portugalijos Respublikos pilietė.

Mikroautobuso salone VSAT pareigūnai rado 15 asmenų, kurie prisistatė Afganistano piliečiais. Visi jie neturėjo dokumentų, suteikiančių teisę atvykti ir būti Lietuvos Respublikoje bei Šengeno erdvėje. Transporto priemonė ir asmenys pristatyti į Šiaulių pasienio užkardą, o antradienį bus perduoti Latvijos pasieniečiams.

Dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Automobilio vairuotoja uždaryta į areštinę. Už tokią nusikalstamą veiką jai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas