Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Posėdžio metu prieš teisėją ant kelių puolęs afrikietis gailesčio nesulaukė – už narkotikų kontrabandą Emmanuelis Ezikeris pasiųstas kalėti 10-čiai metų

Vilniaus apygardos teismas paskelbė griežtą nuosprendį Nigerijos piliečiui.
Emmanuelis Ezikeris
Emmanuelis Ezikeris / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Emmanuelis Ezikeris (gim. 1987 m.) pripažintas kaltu dėl pasikėsinimo vykdyti tarptautinę narkotikų kontrabandą. Vilniaus apygardos teisme antradienio rytą paskelbtu nuosprendžiu šis Nigerijos pilietis pasiųstas 10-čiai metų į pataisos namus.

Apie sostinėje išnagrinėtą baudžiamąją bylą, atskleidusią tarptautinės narkotikų kontrabandos užkulisius, 15min.lt išsamiai pasakojo ankstesnėje publikacijoje.

Leidimą gyventi Italijoje turintis afrikietis E.Ezikeris įkliuvo Vilniuje, kai atvyko čia pasiimti kokaino (0,6 kg) siuntos.

Juodaodis savo kaltę visą laiką neigė, jis teigia nežinojęs apie jokį kokainą. Teisėją E.Ezikeris netgi mėgino graudinti puldamas prieš jį ant kelių.

Pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamąjį kodeksą už 260-ojo straipsnio 3-iosios dalies pažeidimą teisiamajam grėsė laisvės atėmimas iki 15 metų. Skirdamas minimalią bausmę, teismas atsižvelgė į kaltinamojo asmenybę, taip pat į tai, kad nusikalstamos veikos E.Ezikeris nebaigė (tiesa, dėl nuo jo nepriklausančių aplinkybių – sulaikymo).

Šiandienis nuosprendis dar neįsiteisėjo, jis gali būti skundžiamas per 20 dienų.

Į jam paskelbtą nuosprendį užsienietis reagavo ramiai, posėdžių salėje elgėsi santūriai. E.Ezikeris teigė nesupratęs, kaip galės apskųsti nuosprendį, jei Lietuvoje nieko nepažįsta. Bylą išnagrinėjęs teisėjas Stasys Punys nuteistajam geranoriškai paaiškino, kad pateikti apeliaciją padės valstybės jam paskirtas advokatas, gynęs jį viso proceso metu ir pirmosios instancijos teisme.

VIDEO: 15min.lt - Vilniuje nuteistas Nigerijos pilietis Emmanuelis Ezikeris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas