Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjus lygiai ketveriems metams po Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymo Kauno rajone rastas suniokotas Drąsiui Kedžiui skirtas paminklas

Praėjus lygiai ketveriems metams kai buvo nužudytas Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius ir Drąsiaus Kedžio buvusios sugyventinės sesuo Violeta Naruševičienė Kauno rajone aptiktas suniokotas Drąsiui Kedžiui skirtas paminklas.
Suniokotas Drąsiui Kedžiui skirtas paminklas
Suniokotas Drąsiui Kedžiui skirtas paminklas / Skaitytojos Linos nuotr.

15min.lt skaitytoja Lina pranešė, kad atvykusi pasodinti gėlių prie Šlienavoje esančio Drąsiaus Kedžio paminklo pastebėjo, kad jį suniokojo vandalai.

„Ant žemės mėtėsi nudaužti balti angelo sparnai, kurie buvo restauruoti, nudaužta kitų žmonių restauruota granitinė lentelė, nuskelta angelo nosis“, – 15min.lt portalui pasakojo Lina.

Moteris teigė, kad vandalai tikriausiai bandė užlipti ant angelo skulptūros, nes ant jos matyti batų palikti pėdsakai, ant skulptūros užrašyta žudikas, chuliganai pavogė devynis žibintus.

Moteris teigė į policiją dar nesikreipusi ir kas suniokojo paminklą neįtarianti.

15min.lt primena, kad Drąsiui Kedžiui skirtas paminklas išniekintas ne pirmą kartą.

Birželio mėnesį Neringos Venckienės teta Audronė Skučienė ir kiti artimieji nuvyko prie paminklo ir buvo šokiruoti, kai pamatė vandalų išpuolio rezultatus – apdaužytas angelas, nukirsta jo galva, nuniokota aplinka, išvartyti kryžiai.

Paminklas D.Kedžio kūno radimo vietoje Šlienavoje, Kauno marių pakrantėje buvo pastatytas 2010 metų rugsėjį. Prie angelo pritvirtintoje lentelėje parašyta: „Palaiminti persekiojami dėl teisumo. Jų yra Dangaus karalystė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento