Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Praėjus vos keletui valandų po motinos laidotuvių, šiaulietis nužudė savo tėvą

Šiaulių apygardos teisme nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje, kurioje 33 metų šiaulietis Romanas Romaniukas kaltinamas savo tėvo nužudymu, parodymus davė nukentėjusieji – aukos artimieji, apklaustas ir kaltinamasis. Vyras nužudymą įvykdė būdamas girtas, tėvui keliskart trenkdamas ranka į galvą.
Policijos automobilis
Policijos automobilis / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Artimiausiuose teismo posėdžiuose numatoma pradėti liudytojų, eksperto apklausą. Byloje paskelbta pertrauka.

Kaip nurodoma byloje, nusikaltimas padarytas 2020 metų gruodžio 30 dieną. R.Romaniukas kaltinamas tuo, kad jis lemtingąją dieną 18.10 val. savo tėvų privačiame name, esančiame Šiaulių mieste, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, asmeninio konflikto su tėvu S.P. metu, ne mažiau kaip du kartus ranka tyčia jam sudavė į galvą.

Kaip vėliau konstatavo medicinos ekspertai, dėl patirtos galvos traumos įvykusių komplikacijų 60 metų vyras mirė įvykio vietoje. Sulaikytas R.Romaniukas nusikaltimo aplinkybių paaiškinti negalėjo.

Paaiškėjo, kad vyras nužudytas praėjus vos kelioms valandoms po jo žmonos laidotuvių. Gruodžio 30-ąją buvo laidojama dėl ligos mirusi R.Romaniuko motina. Po laidotuvių artimieji pabendravo velionės namuose, o vėliau išsiskirstė. Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad po gedulingos vakarienės name liko nakvoti velionės sutuoktinis ir iš Vokietijos į laidotuves grįžęs jo sūnus R.Romaniukas.

Gruodžio 31-osios rytą kaltinamasis paskambino policijos pareigūnams ir pranešė, jog atsikėlęs savo tėvą radęs be gyvybės ženklų. Vyras negalėjo paaiškinti, kaip ir kokiomis aplinkybėmis buvo nužudytas jo tėvas.

Kaltinamasis pareigūnams teigė, kad po laidotuvių namuose susirinkę pavalgė, paminėjo velionę. Anot jo, vartojo ir alkoholį. R.Romaniukas sakė, kad buvo išgėręs alkoholio ir laidotuvių metu, taip pat išgėrė ir kelyje į namus. Vyras minėjo, kad grįžęs iki laidotuvių su tėvu ir broliu dar išgėrė alkoholio.

Vyras pasakojo, jog pabudęs rytą tėvą rado gulintį lovoje be gyvybės ženklų, bandė dar rankomis daryti dirbtinį kvėpavimą, tačiau supratęs, kad tėvas negyvas, iš karto paskambino bendruoju pagalbos telefonu 112.

Anot kaltinamojo, vakarienės metu gėrė stiprius alkoholius gėrimus. R.Romaniuko teigimu, jis prisimenąs iki to momento, kai susirinko po laidotuvių namuose, pasisėdėjo ir viskas. Kiek ilgai jie sėdėjo, kaltinamasis pasakyti negalėjo, neprisiminė, kada visi giminės pradėjo skirstytis iš namų, negalėjo prisiminti, kada jis pats nuėjęs miegoti.

Vyras pasakojo, jog pabudęs rytą tėvą rado gulintį lovoje be gyvybės ženklų, bandė dar rankomis daryti dirbtinį kvėpavimą, tačiau supratęs, kad tėvas negyvas, iš karto paskambino bendruoju pagalbos telefonu 112, pranešė, kad rado tėvą su smurto žymėmis.

R.Romaniukas sakė nežinąs, kas galėjo nutikti tėvui. Ar tai jis galėjo nužudyti savo tėvą, negali pasakyti, nes neprisimena. Kaltinamasis sakė neprisimenantis, kad lemtingąjį vakarą tarp jo ir tėvo būtų buvę kokie konfliktai. Tikino, kad nėra smurtavęs nei prieš tėvą, nei prieš mamą.

Teisiamajame posėdyje apklausti nukentėjusieji, sutiko parodymus duoti ir kaltinamasis. Tačiau jis negalėjo paaiškinti, kaip galėjo būti nužudytas jo tėvas, nes, anot jo, tiesiog nieko neprisimenąs. Kaltinamasis teigė grįžęs su tėvu, broliu ir giminėmis į namus po mamos laidotuvių. Anot jo, tada namie buvę ramu, be konfliktų, nepamena, kas buvo namuose, nepamena, kada giminės išėjo, neatsimena, kas vyko namuose, todėl negalįs nieko paaiškinti.

Kaltinamasis R.Romaniukas lieka suimtas. Vyras Lietuvoje anksčiau teistas kelis kartus, teistas ir Didžiojoje Britanijoje.

Artimiausiame teisiamajame posėdyje teismas numato pradėti liudytojų apklausą, į teismo posėdį numatyta kviesti ekspertą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas