Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusi para šalies keliuose: 119 avarijų, dešimtys sužeistųjų

Gruodžio 16 dieną, pirmadienį, policijos pareigūnai užregistravo, pirminiais duomenimis, 119 eismo įvykių. Eismo dalyviai nukentėjo 20-tyje iš jų. Sužeisti 23 asmenys, tarp jų – 2 nepilnamečiai (pėstieji).
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / LKPT nuotr.

Pagrindinės eismo įvykių priežastys – neįvertintos meteorologinės ir važiavimo sąlygos, kelio dangos būklė, taip pat – neatidumas, nepaisymas nustatytos tvarkos kelyje.

Apledėjusiuose keliuose vairuojamų transporto priemonių nesuvaldė 5 vairuotojai (automobiliai nuvažiavo nuo kelio), visi šie eismo įvykiai įvyko naktį (2.30–5.35 val.) Vilniaus, Prienų, Jonavos rajonuose. Esant šlapiai kelio dangai – 12 įvykių. Užfiksuoti 7 atvejai, kai transporto priemonės susidūrė, įvykiuose nukentėjo 7 pėstieji, iš jų 5 – pėsčiųjų perėjose (Kaune, Šiauliuose (2), Ukmergėje, Visagine).

Pirmadienio naktį (apie 2.29 val.) Vilniaus rajone, magistraliniame kelyje A2 Vilnius–Panevėžys (apledėjusi danga), ant stogo apvirto mikroautobusas „VW Transporter LT35“, vairuojamas 35 metų Ukrainos piliečio. Sužeistas 36 metų keleivis, minėtos šalies pilietis, paguldytas į ligoninę.

Apie 5.35 val. Vilniaus rajone, Pakalnių kaime, 55 metų moteris, vairuodama automobilį „Opel Astra“, slidžiame kelyje jo nesuvaldė, dėl to „Opelis“ įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Eismo įvykio metu nukentėjo vairuotoja ir 66 metų keleivė, abi nuvežtos į ligoninę.

Popietę Šiauliuose, Tilžės gatvėje, požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje, atbulas pavažiavęs 66 metų moters vairuojamas automobilis „Nissan Micro“ kliudė ėjusią pėsčiąją. Į ligoninę kreipėsi nukentėjusi 68 metų moteris.

Taip pat popietę Ukmergėje, Vytauto gatvėje, pėsčiųjų perėjoje, 7 metų berniuką partrenkė automobilis „Honda Civic 5DR“, vairuojamas 70 metų moters. Mažametis nuvežtas į ligoninę.

Po pirmos po pietų Anykščiuose, Šventosios ir Šilelio gatvių sankryžoje, pirminiais duomenimis, iš šalutinio kelio dviračiu išvažiavusi 71 metų moteris susidūrė su „Mitsubishi“ markės automobiliu, kurį vairavo 42-ejų moteris. Nukentėjo dviratės transporto priemonės vairuotoja.

Popietę Vilniuje, Laisvės prospekte, susidūrus trims automobiliams, nukentėjo 34 metų vairuotoja. Vakare Kaune, T.Masiulio ir Raudonojo Kryžiaus gatvių sankryžoje, taip pat susidūrus trims automobiliams, nukentėjo 33-ejų vairuotojas ir 63-ejų keleivė. Abu eismo įvykiai įvyko esant šlapiai kelio dangai.

Prieš šeštą vakaro Raseinių rajone, Paupio kaime, šlapiu žvyrkeliu savadarbę transporto priemonę vairavo neblaivus 28 metų vyras (1,11 promilės neblaivumas). Iš šios transporto priemonės iškrito neblaivi moteris, kurią kliudė tempiamo vežimo, pakrauto malkomis, priekinis ratas. Nukentėjusioji, kuriai 67 metai, paguldyta į ligoninę.

Apie pusę septynių vakaro Kėdainių rajone, Vilainių kaime, pirminiais duomenimis, važiuojamąja kelio dalimi transporto priemonių važiavimo kryptimi ėjusį 14 metų berniuką kliudė ir sužeidė krovininis automobilis „Mercedes-Benz 315“, kurį vairavo 24 metų vaikinas.

Vakare (po septintos), Kaune, Raudondvario plento ir Romainių gatvės sankryžoje, nenustatytas automobilis, degant leistinam šviesoforo signalui, sukdamas į dešinę, partrenkė ir sužeidė per pėsčiųjų perėją (leistinas šviesoforo signalas) ėjusią 72 metų moterį. Po poros valandų į policijos komisariatą atvyko 33 metų vyras, kuris teigė, kad jis vairavo automobilį „VW Tiguan“ ir padarė šį eismo įvykį. Vyrui nustatytas 1,38 promilės neblaivumas.

Lietuvos kelių policijos tarnyba prašo eismo dalyvių būti drausmingiems, neskubėti, atsižvelgti į meteorologines ir važiavimo sąlygas. Vairuotojai, važiuokite tik saugiu greičiu, pėstieji, į važiuojamąją kelio dalį galite įžengti tik tada, kai esate įsitikinę savo saugumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento