Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pragėręs tikrą vairuotojo pažymėjimą šiaulietis pareigūnų budrumą bandė klastote

Kalvarijos užkardos pareigūnai pasienyje su Lenkija sulaikė šiaulietį, pateikusį padirbtą anglišką vairuotojo pažymėjimą. Tikrąjį jis prarado, kai vairavo būdamas neblaivus, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Marijampolės rajone dirbantys pasieniečiai
Asociatyvi iliustracija / VSAT nuotr.

Ketvirtadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai vykdė nelegalios migracijos prevenciją ir kontrolę pasienio su Lenkija ruože, Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose.

Kelyje Marijampolė–Suvalkai patikrinti dokumentus jie sustabdė mikroautobusą „Renault Master“. Lenkijos kryptimi vykusią mašiną Didžiosios Britanijos registracijos numeriais vairavo 36 metų šiaulietis.

Patikros metu Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad jo pateiktas angliško pavyzdžio vairuotojo pažymėjimas yra suklastotas, o teisė vairuoti už vairavimą neblaiviam šiam vyrui yra atimta.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda, areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Už Kelių eismo taisyklių pažeidimą – transporto priemonės vairavimą neturint teisės – pažeidėjui gresia bauda nuo 289 iki 434 eurų arba administracinis areštas. Šiaulietį pasieniečiai buvo uždarę į areštinę. Vėliau jis už užstatą buvo paleistas. „Renault Master“ pasiėmė turintys teisę vairuoti šiauliečio pažįstami asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas