Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praradęs savo šalies vairuotojo pažymėjimą, baltarusis nusipirko jį Rusijoje

VSAT pareigūnai demaskavo Lietuvoje laikinai gyvenantį Baltarusijos pilietį, pasieniečių budrumą „tikrinusį“ dokumento klastote.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai / VSAT nuotr.

Antradienio vidurnaktį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių pasienio užkardos pareigūnams Lavoriškių pasienio kontrolės punkte (PKP) tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykstančių automobilių, vairuotojų ir keleivių dokumentus. Abejonių kilo dėl mikroautobusu „Opel Movano“ su baltarusiškais registracijos numeriais važiavusio 35-erių baltarusio, turinčio laikiną leidimą gyventi Lietuvoje, vairuotojo pažymėjimo.

Dokumentas buvo ištirtas nuodugniau.

VSAT nuotr./Bylos įkalčiai
VSAT nuotr./Bylos įkalčiai

Šio tyrimo rezultatai leido daryti prielaidą, kad neva Baltarusijoje išduotas vairuotojo pažymėjimas – visiška klastotė. Pagamintas jis ne iš polikarbonato, mikrotekstas neįskaitomas, rekvizitai užpildyti rašaliniu spausdintuvu, UV apsauga – imituota.

Prisipažino vairuotojo pažymėjimą už 500 JAV dolerių nusipirkęs Rusijoje, nes turėtąjį iš jo atėmusi baltarusių milicija.

Pasieniečiams pasiteiravus dėl dokumento įsigijimo, vyras buvo atviras. Prisipažino, kad vairuotojo pažymėjimą už 500 dolerių nusipirkęs Rusijoje, nes turėtąjį jam atėmusi baltarusių milicija.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką užsieniečio laukia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Sulaikytas Baltarusijos pilietis paleidžiamas į laisvę, paskyrus kardomąsias priemones – dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Per keletą pastarųjų dienų tai jau antrasis Lavoriškių PKP pasieniečiams padirbtą vairuotojo pažymėjimą pateikęs Baltarusijos pilietis, turintis laikiną leidimą gyventi Lietuvoje.

VSAT archyvo nuotr./VSAT pareigūnas, dokumento patikra
VSAT archyvo nuotr./VSAT pareigūnas, dokumento patikra

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas