Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pravieniškėse izoliuoti „bachūrai“ ir „vierchai“: perkelti į kamerinio tipo patalpas

Kalėjimų departamentas teigia bandantis mažinti subkultūros apraiškas įkalinimo įstaigoje. Įgyvendinant teisingumo ministerijos politiką, kad nuteistieji turi atlikti bausmę įkalinimo įstaigose kameriniame režime, šiandien Pravieniškių pataisos namų atvirojoje kolonijoje 50 nuteistųjų buvo perkelti iš 2-o sektoriaus į naujai įrengtą 3-iąjį sektorių.
Kalinių perkėlimas Pravieniškių pataisos namuose
Kalinių perkėlimas Pravieniškių pataisos namuose / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Į kamerinio tipo gyvenamąsias patalpas perkelti bausmę atlikti nuteistieji, kurie bausmę atlikinėjo 2-o sektoriaus 1-ame lokaliniame sektoriuje.

Šis lokalinis sektorius pagarsėjęs kaip vadinamųjų „bachūrų“ ir „vierchų“ bausmės atlikimo vieta, čia sėdėjo ir liūdnai pagarsėjęs bei šiuo metu teisiamas Pravieniškių pataisos namuose veikęs nusikalstamas susivienijimas.

„Tai – nenorintys atsisakyti tarpusavio santykių pagrindu atsirandančios subkultūros apraiškų, dauguma nuteisti už nusikaltimus, turėjusius visuomenėje didelį rezonansą, kai kurie priskiriami laisvėje egzistavusioms ar ir šiuo metu esančioms nusikalstamoms grupuotėms“, – taip šiuos nuteistuosius apibūdina Kalėjimų departamento pranešime spaudai.

Naujosiose patalpose šie nuteistieji suskirstyti ne daugiau po keturis, po daiktų kontrolinio svėrimo ir atliktų asmens bei daiktų kratų užtikrinama jų disciplina, dienotvarkė bei režimas, tikrinami turimi elektriniai prietaisai.

15min žiniomis, perkeltiems nuteistiesiems gerokai apribotos galimybės būti lauke, per dieną pasivaikščioti galės išeiti vos porai valandų.

Perkeliant kratų metu rasta ir paimta 4 SIM kortelės, 1 mobiliojo ryšio telefonas, mobiliojo ryšio telefono akumuliatorius, apie 2 litrai skysčio, turinčio alkoholio kvapo.

Patalpose įrengta mobiliųjų telefonų detektavimo sistema, kuri sudaro sąlygas užkirsti kelią jų galimiems neteisėtiems veiksmams.

Perkėlimo į kamerinio tipo patalpas metu, dalis nuteistųjų reiškė nepasitenkinimą administracijos veiksmais, grasino badavimo akcijomis, skundais, iš atskirų nuteistųjų žodžių bei replikų buvo galima suprasti, jog galimos nepaklusimo akcijos.

Vieno nuteistojo atžvilgiu, bent jau kaip teigia Kalėjimų departamentas, teisės aktų nustatyta tvarka buvo panaudotos specialiosios priemonės. Dėl šio atvejo bus pradėtas patikrinimas, nuteistasis izoliuotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas