Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prekyba žmonėmis įtariama grupuotė jaunuolius į užsienį vežė nusikaltimams vykdyti

Demaskuota grupuotė Panevėžyje, kurios nariai įtariami prekyba žmonėmis ir dokumentų klastojimu. Sulaikyti trys panevėžiečiai ir vienas Kupiškio rajono gyventojas.
Kratos metu rasti ginklai
Kratos metu rasti ginklai / Panevėžio apskrities VPK nuotr.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai sulaikė grupę asmenų, įtariamų žmonių pirkimu-pardavimu, jų išnaudojimu nusikaltimų darymui Vokietijoje, dokumentų klastojimu.

Panevėžio apskrities VPK praneša, kad sulaikyti 4 asmenys – 3 panevėžiečiai T.J. (gim. 1985 m.), D.B. (gim. 1975 m.), A.J. (gim. 1985 m.) ir Kupiškio rajono gyventojas D.S. (gim. 1990 m.).

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl prekybos žmonėmis. Už tai gresia laisvės atėmimas nuo ketverių iki dvylikos metų. Taip pat atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu.

Trims 18-25 metų sunkiai besiverčiantiems jaunuoliams, kurie buvo atvežti ir laikomi Kupiškio rajone, žadėtas darbas užsienyje, labai geras atlyginimas, tačiau jų laukė ne darbas, o nusikaltimų darymas. Kupiškio rajone vaikinai buvo laikomi izoliuotai. Kovo 25 dieną juos surado ir išlaisvino Panevėžio apskrities VPK ONTB pareigūnai. Kratų metu pareigūnai rado ir paėmė šaunamuosius ginklus, šaudmenų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja ir jį kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūra. Panevėžio miesto apylinkės teismas įtariamiesiems A.J., D.S., T.J. skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams, D.B.– 2 mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai