Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 16 /11:58

Prezidentą ir premjerą saugojęs VAD pareigūnas girtas vožė komisariato viršininkui

Ketvirtadienį vėlai vakare Vilniuje buvo sulaikytas girtas Vadovybės apsaugos departamento (VAD) pareigūnas, kuris apspardė stovėjusį automobilį, o tramdomas trenkė Šalčininkų rajono policijos komisariato viršininkui į veidą. Paaiškėjo, kad tai VAD Asmenų apsaugos skyriaus vyresnysis agentas Artūras Bagonaitis, pastaruoju metu saugojęs Valdą Adamkų, o prieš tai buvęs atsakingas už premjero ir prezidento saugumą.
Artūras Bagonaitis
Artūras Bagonaitis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip praneša policija, ketvirtadienį, apie 22 val. 40 min., Vilniaus apskrities VPK Šalčininkų rajono PK viršininkas Sigitas Urbonas sostinės Kedrų gatvėje pamatė asmenį, spardantį BMW markės automobilį.

Norėdamas sudrausminti vyriškį komisariato viršininkas prisistatė policijos pareigūnu, parodė tarnybinį pažymėjimą. Tačiau nenuorama sureagavo ne taip, kaip tikėjosi pareigūnas.

Pamatęs S.Urbono pažymėjimą, įtariamasis trenkė pareigūnui į veidą.

Dėl to įkaušęs vyras buvo sulaikytas. Tuomet ir paaiškėjo, kad jis yra VAD Asmenų apsaugos skyriaus vyresnysis agentas. 46 metų pareigūnui Artūrui Bagonaičiui buvo nustatytas vidutinis 1,98 prom. girtumas.

Vadovų sargo reputacija buvo nepriekaiškinga

Iki pastarojo incidento vyresnysis VAD agentas jokių tarnybinių nusižengimų nebuvo padaręs.

Per 24 metus trukusią karjerą Vadovybės apsaugos departamente A.Bagonaitis saugojo daugybę itin svarbių asmenų, pastaruoju metu jis rūpinosi kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus apsauga. Prieš tai jis saugojo premjerą Algirdą Butkevičių, anksčiau – prezidentą V.Adamkų.

Gresia atleidimas iš darbo

15min penktadienį pavyko susisiekti su VAD direktoriumi Rymantu Mockevičiumi, kuris apgailestavo dėl patyrusio pareigūno elgesio, tačiau nesiruošė nuolaidžiauti.

„Kol kas tik pradėtas tarnybinis patikrinimas, tačiau kaip taisyklė už pareigūno vardo pažeminimą, pasitvirtinus įtarimams, pareigūnas bus atleistas“, – sakė R.Mockevičius.

Tuo tarpu Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir pasipriešinimo valstybės tarnautojui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento