Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Druskininkų pasalą senam pažįstamam surengę sekliai nenustebo, kokį slaptą bagažą jis turėjo

Prie sienos su Baltarusija į VSAT pareigūnų pasalą pateko Druskininkų gyventojas, įtariamas gabenęs 2000 pakelių kontrabandinių cigarečių. Miške slėptą rūkalų krovinį pasieniečiai surado panaudoję net du tarnybinius šunis.
Su įkalčiais įkliuvęs įtariamasis
Su įkalčiais įkliuvęs įtariamasis / VSAT nuotr.

Į Druskininkų pasieniečių pasalą pateko jau žinomas vietinis kontrabandininkas.

Ketvirtadienį Varėnos rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai ties Druskininkų savivaldybės Latežerio kaimu pastebėjo įtartinus pėdsakus, vedusius link valstybės sienos.

Įtarta, kad šioje vietoje į Lietuvą iš Baltarusijos galėjo būti gabenamas neteisėtas krovinys, apylinkes ėmėsi tikrinti pasieniečių patruliai bei kinologas su tarnybine belgų avigane Mona.

Belgų aviganė Mona užuodė pėdsakus ir miškingomis vietomis paieškos grupę vedė maždaug 3 kilometrus, tačiau pavargo. Paiešką pratęsė kitas kinologas ir jo šuo Malu.

Tarnybinis šuo nesunkiai užuodė pėdsakus ir miškingomis vietomis paieškos grupę vedė maždaug 3 kilometrus, tačiau pavargo. Paiešką pasieniečiai pratęsė pasitelkę kitą kinologą ir jo tarnybinį šunį, vokiečių aviganį Malu.

Dar 4 kilometrus sekęs keturkojis VSAT pareigūnus atvedė prie eglišakių krūvos, po kuria buvo paslėptos 8 polietileno plėvele apvyniotos dėžės.

Nuspręsta čia surengti pasalą, kuri, kaip paaiškėjo netrukus, visiškai pasiteisino.

Jau po kelių valandų netoli radinio tūnoję Druskininkų užkardos pasieniečiai pastebėjo artėjantį vyrą. Šis, nieko neįtardamas, nuklojo eglišakes, čiupo ryšulius ir ėmė juos nešti mišku į Lietuvos gilumą.

Nešiką VSAT pareigūnai sučiupo su įkalčiais. Paaiškėjo, kad jis – 40 metų Druskininkų gyventojas. Ryšuliuopse rasti 2 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Superslim“, paženklintų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

VSAT nuotr./Bylos įkalčiai
VSAT nuotr./Bylos įkalčiai

Vyras gerai žinomas pasieniečiams. Sausį jį, nešusį 1000 pakelių rūkalų, buvo sulaikę Kabelių užkardos pareigūnai.

Druskininkų pasieniečiai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vyrui pradėjo administracinę teiseną. Jam gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų.

VSAT pareigūnai rūkalų nešikui įteikė šaukimą atvykti į Alytaus apylinkės teismo Druskininkų rūmus, kur bus nagrinėjama ši byla. Po apklausos jis paleistas. Cigaretės laikinai saugomos Druskininkų pasienio užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai