Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Kuršių marių aptiktos rogės kontrabandai gabenti

Prie Šakutės upės žiočių Rusnės saloje pasieniečiai aptiko savadarbes roges, kuriomis, įtariama, rengtasi gabenti cigarečių kontrabandą.
Rogės kontrabandai gabenti
Rogės kontrabandai gabenti / VSAT nuotr.

Ketvirtadienį popiet Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Viliekių užkardos ir Operatyvinės veiklos skyriaus pareigūnai tikrino vietovę prie Kuršių marių Šilutės savivaldybės Rusnės seniūnijoje.

Kaip rašoma išplatintame pranešime, į marias įtekančios Šakutės upės žiotyse tarp meldų pasieniečiai aptiko savadarbes roges. Pirminiais duomenimis, jos buvo atitemptos nuo Rusnės pusės. Įtariama, kad kontrabandininkai į jas ruošėsi prikrauti kontrabandinių rūkalų ir gabenti į Lietuvos gilumą. Nuo tos vietos, kur aptiktos rogės, iki sienos su Rusija yra apie pusketvirto kilometro.

Pasieniečiai patikrino aplinkines vietoves, tačiau asmenų čia nebuvo rasta.

Rogės, kurių ilgis yra pustrečio metro, plotis – beveik pusantro, o aukštis – apie 60 cm, yra suvirintos iš metalinių profilių, o sienelės apkaltos fanera. Prie jų pritvirtintas įrenginys, kuris rogių tempimui gali būti kabinamas prie automobilio, keturračio motociklo ar kitos transporto priemonės gale esančio kablio.

Manoma, kad į tokias roges galėtų tilpti apie 40 dėžių cigarečių.

Savadarbes roges pasieniečiai nuvežė į Vileikių užkardą.

Šio Pagėgių rinktinės padalinio pareigūnai prieš mėnesį taip pat Rusnės saloje netoli Kuršių marių yra aptikę savadarbę priekabą, skirtą kontrabandai gabenti. Tvirtai suvirinta priekaba buvo sumontuota ant dviejų automobilio ratų ir pritaikyta tempti mašina ar keturračiu motociklu.

Pasienyje su Rusija VSAT pareigūnai nesyk yra sulaikę kontrabandininkų pasigamintų įvairių rogių cigarečių dėžėms gabenti, tam pritaikytų dviračių ir netgi radijo bangomis valdomą valtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai