Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 25 /15:03

Prie Pakiršinio dvaro siautėjusiems jaunuoliams Joninių laužui pritrūko malkų – sudegino skulptūras

Pasipiktinusi skaitytoja informavo, kad Radviliškio rajone Pakiršinio kaime esančio dvaro teritorijoje vykęs trumpiausios nakties minėjimas baigėsi vandališkais veiksmais – sudegintos čia pat stovėjusios medinės skulptūros.
Sudegintos skulptūros
Pakiršinio dvaras

Po Joninių naktinių šėlionių Pakiršinio dvaro darbuotojai iš ryto atvyko tvarkyti aplinkos ir pasigedo trijų medinių skulptūrų. Jos paprastai būdavo po stogu, tačiau per šventes jos išnešamos dvaro lankytojams pasigrožėti.

Pakiršinio dvaras
Pakiršinio dvaras

Dvaro direktorė Elžbieta Karaliūtė informavo, jog tai buvo nešiojama ekspozicija. Šios trys skulptoriaus Edvardo Belokopytovo skulptūros paprastai būna saugomos po stogu. Išnešamos tik per šventes. Dažniausiai baltiškomis svastikomis išraišytos skulptūros praversdavo per įvairias tradicines šventes.

Ryte darbuotojai pasigedo skulptūrų ir ėmė ieškoti. Iš pradžių manyta, kad sumestos į tventinį, tačiau čia jų nebuvo nė kvapo.

Vėliau patikrino laužą ir rado tik nedidelius nuodėgulius bei varžtus pelenuose. Netrukus atsuko naktinius vaizdo įrašus, kuriuose aiškiai matosi, jog skulptūras pačiumpa ir į laužą sumeta jaunuoliai.

Ikart tapo aiškios ir kai kurių vandalų asmenybės. Vienas jų prieš kelias savaites buvo suniokojęs bendruomenės turtą – kėdes. Žmonės tąkart jam atleido. Šįkart darbo ėmėsi policija.

Sudeginta skulptūra
Sudeginta skulptūra

Direktorė teigia, kad kol kas nustatyti yra du chuliganai. Vienas jų – nepilnametis. Visi tą naktį prie laužo siautėję jaunuoliai yra vietiniai – Baisogalos seniūnijos gyventojai.

Grupelei jaunimo pasidarė šalta ir jie nutarė tokiu būdu pakūrenti laužą – pasišildyti skulptūrų liepsnomis.

Pareigūnai kaip daiktinius įrodymus susirinko nuodėgulių likučius su apgegusiais varžtais. Skulptūros, anot direktorės, Pakiršinio dvarui buvo likusios po vieno tradicinio medžio drožybos plenero.

Policijos atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė patvirtino, kad vienas įtariamasis šiuo metu yra sulaikytas, o kitų dviejų nepilnamečių asmenybės nustatytos.

Sulaikytasis paaiškino, kad, pasibaigus Joninių šventės oficialiai daliai, grupelei jaunimo pasidarė šalta ir jie nutarė tokiu būdu pakūrenti laužą – pasišildyti skulptūrų liepsnomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?