Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie S.Skvernelio namų įžeidžiančius užrašus paišęs vyras – buvęs R.Masiulio ir D.Grybauskaitės patarėjas

Ketvirtadienio naktį Vilniaus rajone, Upės gatvėje, prie premjero Sauliaus Skvernelio namų įkliuvo vyras, dažais ant asfalto paišęs įžeidžiančius užrašus. Policija vyrą sulaikė ir tikslina įvykio aplinkybes, sprendžiama, ar pradėti ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.
Užrašas ant gatvės dangos, kurioje gyvena S.Skvernelis
Užrašas ant gatvės dangos, kurioje gyvena S.Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Neoficialiomis 15min žiniomis, vyras prie premjero namų parašė „Vagies namas“.

Delfi praneša, kad kelią apipaišė Gediminas Vaitkevičius. Jis anksčiau dirbo prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėju, o palikęs šias pareigas tapo susisiekimo ministro Roko Masiulio patarėju.

Kaip informavo Vilniaus apskrities policija, 1981 m. gimusį vyrą sulaikė Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai.

„VAD informuoja, kad prie ministro pirmininko S.Skvernelio namo sulaikė asmenį, pas kurį rasti dažai. Kaip įtariama, jis galėjo ant asfalto paišyti įžeidžiančius žodžius ministro atžvilgiu“, – tokį įvykį 1 val. 04 min. užfiksavo policija.

Vyras pristatytas į policijos komisariatą. Po kelių valandų jis buvo paleistas.

Sprendžiama, ar dėl jo veiksmų pradėti ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 284 str. – čia numatyta atsakomybė už viešosios tvarkos pažeidimą. Sprendimui priimti policija turi 10 dienų.

Įstatyme numatyta, kad už šį nusikaltimą baudžiama bauda arba viešaisiais darbais, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Gali būti, kad policija įvertins poelgį kaip nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą, tuomet vyrui gresia administracinė atsakomybė ir bauda nuo 30 iki 140 eurų.

„Kadangi vandališkais veiksmais, demonstruojant nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai, buvo padarytas užrašas, tokiu būdu buvo sutrikdyta visuomenės rimtis ir tvarka“, – 15min sakė Vilniaus policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito