Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieglobsčio Lietuvoje prašytojai vežė prieglobsčio Latvijoje prašančią šeimą iš Rusijos

Netoli sienos su Latvija Šiaulių pasieniečiai sulaikė du užsieniečius, kurie galimai neteisėtai automobiliu gabeno Latvijoje prieglobsčio pasiprašiusią Rusijos piliečių šeimą. Paaiškėjo, kad patys vežėjai buvo prieglobsčio prašytojai Lietuvoje.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / VSAT archyvo nuotr.

Sulaikyti du neteisėtu žmonių gabenimu per sieną įtariami užsieniečiai.

Penktadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių pasienio užkardos pareigūnai Pasvalio rajone, netoli Lietuvos sienos su Latvija, patikrinti sustabdė automobilį „Opel Zafira“ lietuviškais numeriais. Jį vairavo 39-erių Tadžikistano pilietis, kuris Lietuvoje buvo pasiprašęs prieglobsčio. Drauge vyko 29-erių Rusijos pilietis, taip pat turintis prieglobsčio Lietuvoje prašytojo statusą.

Automobiliu važiavo ir trijų asmenų Rusijos piliečių šeima, kuri yra pasiprašiusi prieglobsčio Latvijoje. Automobilio vairuotojas ir keleiviai buvo pristatyti į Šiaulių pasienio užkardą.

Rusijos piliečių šeima po apklausų bei susisiekus su Latvijos pasieniečiais buvo grąžinta atgal į Latviją.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Šiuo nusikaltimu įtariami Tadžikistano ir Rusijos piliečiai uždaryti į areštinę. Panevėžio apygardos prokuratūros prašymu, savaitgalį Panevėžio apylinkės teismas jiems skyrė suėmimą 2 mėnesiams.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas