Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 10 10 /16:37

Priekulėje, upėje prie autobusų stoties, stebuklingai išgelbėta skenduolė

Šiandien 15.07 val. Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Priekulėje (Klaipėdos r., Priekulės sen.), prie autobusų stoties upėje skęsta moteris. Skenduolė kone stebuklingai išgelbėta.
Įvykio vietoje
Minijos upė ties Priekule / 15min nuotr.

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, praneša BPC.

Informacija apie įvykį perduota Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stočiai, Klaipėdos apskrities vyriausiam policijos komisariatui.

15min sužinojo, kad skendusi maždaug 60 metų moteris buvo išgelbėta, ir tai padaryta vieno įvykio vietoje atsidūrusio jauno gelbėtojo pastangomis.

Dar neaiškiomis aplinkybėmis Minijos vandenyje atsidūrusią moterį pamatė pro šalį ėjęs vyras. Liudininkas matė, kaip su drabužiais upėje atsidūrusi ponia deda pastangas, kad išsilaikytų paviršiuje. Teigiama, kad taip kapanodamasi ji praplaukė (buvo nunešta srovės) apie 400 metrų.

Priekuliškis paskambino bendruoju pagalbos telefonu.

Į nelaimės vietą per keletą minučių atskubėjo vietinės, Priekulės ugniagesių komandos narys, kuris šiandieną budėjo vienas (jo porininkas, pagal darbų planą, pradeda tarnybą tik vakare.).

Pagal galiojančią instrukciją, gelbėtojas Vidas Rasimavičius vienas neturėjo imtis užduoties. Tačiau kol kita komanda buvo dar tik pakeliui, 32 metų ugniagesys nutarė elgtis ryžtingai: atrodė, kad brangi kiekviena sekundė.

Paėmęs iš savo amunicijos komplekto gelbėjimo ratą, V.Rasimavičius pririšo prie jo virvę, metė ratą į vandenį, o kitą galą liepė laikyti vyriškiui, iškvietusiam pagalbą. Gelbėtojas nuskubėjo į Miniją, kad pačiuptų skęstančiąją ir ištrauktų ją į krantą. Sumanymas pavyko sėkmingai, krante atsidūrusi skenduolė netrukus perduota greitosios pagalbos medikams ir nuvežta į ligoninę.

Nelaimės aplinkybės dar tiriamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas