Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prieš mokslo metus suaktyvėjo ir sukčiai: siūlo pigiai išsinuomoti butus

Antradienį į Klaipėdos m. PK kreipėsi dvi – 1993 m. ir 2003 m. gimusios moterys, kurios nurodė, kad, pagal skelbimus socialiniame tinkle ketindamos išsinuomoti butus, į nurodytas sąskaitas pervedė suderėtas užstato sumas – 200 ir 300 eurų. Tačiau butai joms nebuvo išnuomoti, pinigai negrąžinti, o su neva nuomotojais susisiekti nepavyksta.
Būsto nuomotojai svečių laukia vos įvažiavus į Palangą
Nuoma / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ikiteisminius tyrimus dėl sukčiavimo pradėję Klaipėdos apskrities pareigūnai įspėja, kad ieškoti būsto nuomai, ypač artėjant mokslo metams, kai studijuoti atvyksta daug studentų, reikia itin atidžiai, nes sukčiai greitai sugeba pasinaudoti žmonių patiklumu. Interneto portaluose, socialiniuose tinkluose skelbimus skelbiantys sukčiai – neva buto nuomotojai – neretai nurodo žemesnes kainas nei esančios rinkoj, susidomėjusiems aiškina, kad dėl įvairių priežasčių greitai apžiūrėti butą yra neįmanoma, o juo domisi daug žmonių, todėl avansą pervesti reikėtų nedelsiant, nes kažkas kitas tai gali padaryti greičiau.

Pareigūnai pataria – norintys saugiai ir patogiai apsigyventi, visų pirma turėtų susitikti su nuomotoju, apžiūrėti butą, įsitikinti, kad jis nuomojamas legaliai, sudaryti sutartį, ir tik tuomet mokėti už jį suderėtą sumą. Pravartu pasiskaityti ir komentarus apie nuomotojais ar pardavėjais prisistatančius asmenis.

Jei vis dėlto pakliuvote į sukčių pinkles, ar įtariate ketinimus sukčiauti – visada praneškite policijai bendruoju pagalbos telefonu 112 arba per www.epolicija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas