Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prieš teismą stos vyras, Vilniaus arkikatedrą užtvindęs kanapių dūmais

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kanapių aktyvistų „blogo“ „Puč“ autorius Justas Rudžianskas kaltinamas religinių apeigų sutrikdymu Vilniaus arkikatedros bazilikoje.
Kanapių šalininkų „performansas“ Vilniaus arkikatedroje
Kanapių šalininkų „performansas“ Vilniaus arkikatedroje / Stop kadras

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, š. m. liepos 28 d. apie 12:30 val. Justas Rudžianskas (gim. 1986 m.) atvyko į Vilniaus šv. vyskupo Stanislovo ir šv. Vladislovo arkikatedros baziliką, kurioje tuo metu vyko iš anksto suplanuotos religinės apeigos – pagrindinės šios bažnyčios sekmadienio šventosios Mišios (suma).

Kaltinamasis į arkikatedros baziliką užėjo su veidą dengiančia kauke ir spalvotu peruku. Tikinčiųjų akivaizdoje eidamas link didžiojo altoriaus, Justas Rudžianskas su savimi turėtu lapų pūtikliu bei smilkytuvu, kuriuose buvo pluoštinių kanapių, jas smilkė, sukeldamas degančių pluoštinių kanapių dūmus. Tokiu būdu vyras trukdė atlikti religines apeigas.

Justas Rudžianskas savo kaltę pripažįsta visiškai. Prieš kurį laiką jis yra teigęs, kad šiuo ir ankstesniu protestu jis šitaip siekia atkreiptį dėmesį į jo bičiulio, kanapių kiosko direktoriaus Martyno Simanyno bylą.

Pastarasis pripažintas kaltu dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Šis sprendimas nepatiko nuteistojo bendraminčiams, kurie ir ėmė rengti tokius protestus kaip kanapių smilkymas bažnyčioje.

Baudžiamajame kodekse griežčiausia už trukdymą atlikti religines apeigas ar iškilmes numatyta bausmė – areštas.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas