Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuratūra apie citatą „Gėjai ir lesbietės įsivaikins atimtus vaikus“: ministro neapšmeižė

Tokio teiginio nepasakęs, tačiau svetainėje Ldiena.lt taip pacituotas vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas kreipėsi į prokurorus, reikalaudamas kelti bylą už šmeižtą ir 20 tūkst. eurų kompensacijos. Ministro skundą įvertinusi prokuratūra nutarė, kad šmeižimo čia nebuvo. E.Misiūnas vis dar jaučiasi apšmeižtas, todėl kreipėsi į teismą.
Eimutis Misiūnas
Eimutis Misiūnas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Yra pateiktas skundas Vilniaus miesto apylinkės teismui“, – 15min informavo ministro patarėjas viešųjų ryšių klausimais Karolis Vaitkevičius. Jo teigimu, ministras nesutinka su prokuratūros sprendimu bei motyvais, todėl pasinaudojo teise ieškoti savosios teisybės ir teisme.

Suprasti akimirksniu

  • Interneto svetainėje Ldiena.lt buvo patalpintas straipsnis, kurio antraštėje nurodoma: „VRM ministras Eimutis Misiūnas: „Gėjai ir lesbietės įsivaikins atimtus vaikus“.
  • Teksto, publikuoto lapkričio 8-ąją, autorius nurodytas kaip „VRM prie George Soros“.
  • „Sakinys „Gėjai ir lesbietės įsivaikins atimtus vaikus“ įrašytas kabutėse, tuo vienareikšmiškai nurodant ir paskleidžiant tikrovės neatitinkančią informaciją, kad vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas tokį sakinį yra pasakęs“, – rašyta Vidaus reikalų ministerijos žiniasklaidai išplatintame pranešime.
  • Vis dėlto lapkričio 26 d. Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūroje buvo priimtas prokuroro nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamos veikos, numatytos Baudžiamojo kodekso 154 str. 2 d.

Toks nutarimas priimtas vadovaujantis Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodekso 3 str. 1 d. 1 p., nes nebuvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių, 15min informavo Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyrius.

Pats vidaus reikalų ministras E.Misiūnas yra tikinęs, kad cituojami teiginiai yra melas.

Tekstas portale Ldiena.lt
Tekstas portale Ldiena.lt

„Suprantu ir vertinu tai, kad viešo asmens kritikos ribos yra platesnės nei privataus asmens, tačiau šiuo konkrečiu atveju nebuvo išsakyta kritika ar vertinamoji nuomonė, o paskleistos tikrovės neatitinkančios žinios“, – teigė ministras.

Jis prašė išieškoti 20 tūkst. eurų žalos.

Tekstas apie E.Misiūną portale Ldiena.lt pasirodė po to, kai ministras, paklaustas, ar homoseksualų santuokos turėtų būti pripažįstamos Lietuvoje, atsakė: „Pati santuoka – manau, jie turi teisę sudaryti santuoką, gyventi tam tikrame teisiniame susitarime su įvairiomis teisinėmis pasekmėmis. Šiuo atveju, žiūrėčiau pakankamai liberaliai. Manau, kad galėtų.“

Ministro skundą gavęs sostinės teismas tiesiogiai nesvarstys aplinkybių, susijusių su citata „Gėjai ir lesbietės įsivaikins atimtus vaikus“. Teisėjo užduotis kol kas apima siaurą aspektą: įvertinti, ar teisūs buvo prokurorai, atsisakę dėl ministro kreipimosi pradėti ikiteisminį tyrimą pagal BK 154-ąjį straipsnį dėl šmeižimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito