Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 10 25 /13:09

Kauno prokurorė – apie galimo smurto prieš sūnų tyrimą: „Panaikinome draudimą mamai matytis su sūnumi“

Spalio 25 dieną 13 valandą Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūra surengė trumpą spaudos konferenciją, kurios metu atskleidė, kaip vyksta smurto prieš dvimetį berniuką tyrimas. Įtariama, kad rugsėjo 29 dieną smurtą viešoje vietoje prieš savo vaiką panaudojo jo mama Eglė Kručinskienė. Bylos prokurorė informavo, kad draudimas mamai matytis su sūnumi – panaikintas.
Daiva Brudnienė ir Gintaras bei Eglė Kručinskai
Eglė ir Gintaras Kručinskai / 15min.lt montažas

Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtojo skyriaus vyriausioji prokurorė Daiva Brudnienė ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje papasakojo apie atliekamo ikiteisminio tyrimo dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo mažamečiui eigą.

„Vaiko motinai pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 3 dalį, taip pat paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, bei paskirti įpareigojimai nebendrauti ir neieškoti ryšio su vaiku ir nesilankyti jo gyvenamojoje vietoje.

Tačiau iš tėvų advokato gavome prašymą pakeisti kardomąją priemonę. Prašymas yra išnagrinėtas. Priimtas sprendimas pakeisti kardomosios priemonės sąlygas. Panaikinome draudimą bendrauti su vaiku. Kodėl? Nes pasikeitė aplinkybės, gavus papildomos informacijos iš vaiko teisių apsaugos skyriaus, taip pat įvertinti visi surinkti duomenys ir išnagrinėtas prašymas“, – teigė prokurorė, nesutikusi atskleisti jokių ikiteisminio tyrimo detalių.

Pasak jos, tai reiškia, kad mama gali pasimatyti su sūnumi jau dabar. Šiuo metu aiškinamasi dėl galimo smurto prieš vaikus praeityje. Kai tai bus išsiaiškinta, bus nuspręsta, kokį sprendimą byloje priimti.

„Sprendimas ikiteisminio tyrimo medžiagoje bus priimtas artimiausiu metu, atlikus visus ikiteisminio tyrimo veiksmus, įvertinus visus surinktus duomenimis. Reikia patikslinti aplinkybes dėl galimai anksčiau naudoto fizinio smurto – fizinių bausmių taikymo šeimoje.

Mažametė mergaitė (berniuko, galimai patyrusio mamos smurtą, sesuo – aut. past.) ikiteisminio tyrimo metu buvo apklausta. Medikų išvada dėl mažamečio sužalojimų jau gauta. Nustatytas nežymus sveikatos sutrikdymas. Nedetalizuosiu. Praeivio, kuris matė, kaip galimai mama Panemunės šile naudojo smurtą prieš vaiką ir iškvietė policiją, užfiksuota vaizdo medžiaga yra perduota teisėsaugai. Nekomentuosiu, ar toje medžiagoje yra užfiksuotas pats galimas smurtas“, – tikino prokurorė.

Du vienos kauniečių šeimos – Eglės ir Gintaro Kručinskų – mažamečiai vaikai perkelti į laikinąją globą po to, kai mama per pasivaikščiojimą rugsėjo 29 dieną sudavė dvejų metų sūnui, kaip pati sako, kad vaikas neišbėgtų į taką, kuriuo važiuoja dviračiai. Mamai pradėtas ikiteisminis tyrimas. Šeima kaltina, kad su jais pasielgta neteisingai.

Trečiadienį Kauno miesto socialinių paslaugų centre spręsta, ar grąžinti kauniečių šeimai vaikus, kurių jie nematė beveik mėnesį. Mažamečiai augo pas laikinąją globėją. Specialistai tikino, kad vaikai į šeimą gali būti grąžinti, jei paaiškės, kad išnyko grėsmė. Po keturias valandas trukusio posėdžio nuspręsta berniuką ir mergaitę perduoti tėčiui. Perdavimas įvyko ketvirtadienį apie vidurdienį. Tėvas su vaikais grįžo į namus, iš kurių prieš tai pasišalino mama.

Šeimos advokatas Saulius Dambrauskas dar trečiadienį užsiminė apie prašymus prokuratūrai, kuriais jis siekia paspartinti ir mamos – E.Kručinskienės – sugrįžimą į šeimą.

VIDEO: Vaikų netekusi šeima sulaukė verdikto: „Vaikus išvysime artimiausiu metu“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas