Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuratūra skundžia teismo sprendimą: sieks, kad I.Strazdauskaitės žudikai laisvės nebeišvystų

Generalinė prokuratūra kreipėsi į Lietuvos apeliacinį teismą dėl Kauno apygardos teismo nuosprendžio, kuris buvo priimtas balandžio 3 dieną, išnagrinėjus brutaliai nužudytos Ievos Strazdauskaitės ir Latvijos piliečių plėšimo baudžiamąją bylą. Bus siekiama įkalinimo iki gyvos galvos ne vienam, kaip nusprendė Kauno teismas, bet visiems trims žudikams Bieliauskams.
Karolis Bieliauskas, Mantas Bieliauskas ir Leonas Bieliauskas
Karolis Bieliauskas, Mantas Bieliauskas ir Leonas Bieliauskas / 15min nuotr.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavę ir valstybinį kaltinimą teisme palaikę Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai apeliaciniame skunde prašo skirti kaltinamiesiems griežtesnes bausmes, – skelbiama Lietuvos Respublikos prokuratūros pranešime spaudai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Leonas Bieliauskas teisme
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Leonas Bieliauskas teisme

Prokuratūra siekia, kad už įvykdytus nusikaltimus įkalinimas iki gyvos galvos būtų skirtas trims šios bylos kaltinamiesiems, kuriuos teismas pripažino kaltais dėl ypatingai žiauraus merginos nužudymo, dviejų plėšimų, turto sunaikinimo, neteisėto laisvės atėmimo. Tokia bausmė Kauno apygardos teismo sprendimu buvo skirta tik vienam iš jų – kaltinamajam Leonui Bieliauskui. Kaltinamajam Karoliui Bieliauskui teismas skyrė 17 metų laisvės atėmimo bausmę, o kaltinamajam Mantui Bieliauskui – 16 metų laisvės atėmimo bausmę.

Apeliaciniu skundu griežtesnių bausmių prašoma ir kaltinamajam Tomui Zagurskui, kuris pripažintas kaltu dėl bendrininkavimo 2016 m. balandžio mėn. plėšimo būdu užvaldant Latvijos piliečių automobilį „VW Passat“. Jo atžvilgiu prokurorai prašo skirti 4 metų laisvės atėmimo bausmę.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaltinamieji teisme
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaltinamieji teisme

Kaltinamajam Algimantui Stankevičiui, pripažintam kaltu dėl bendrininkavimo 2017 m. kovo mėn. plėšimo būdu užvaldant automobilį „Audi A7“ ir neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu, taip pat prašoma skirti griežtesnę – 4 metų 2 mėnesių, laisvės atėmimo bausmę.

Kauno apygardos teismas T.Zagurskui skyrė 2 metų laisvės atėmimo bausmę, A.Stankevičiui – 2 metų ir 2 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Taip pat apeliaciniu skundu prašoma pilnai tenkinti pareikštus civilinius ieškinius dėl neturtinės žalos ir taikyti turto konfiskavimą dėl visų nusikaltimams panaudotų automobilių bei nerastų pagrobtų daiktų, išieškant turto vertę atitinkančias pinigų sumas iš kaltinamųjų.

15min primena, kad iš trijų žudikų – Leono, Karolio ir Manto Bieliauskų – nužudytos merginos artimieji prašė solidariai priteisti 400 tūkst. eurų neturtinės žalos. Tačiau priteistos kur kas mažesnės sumos. Nužudytosios tėvams Kauno apygardos teismas priteisė po 30 tūkst. neturtinės žalos atlyginimo, nužudytosios seseriai ir sužadėtiniui – po 15 tūkst. eurų. I.Strazdauskaitės tėvams priteista ir turtinė žala – 4 510 eurų.

Iš viso nužudytos merginos artimiesiems ir nukentėjusiems Latvijos piliečiams teismas iš kaltinamųjų priteisė atlyginti daugiau kaip 100 tūkst. eurų neturtinės ir turtinės žalos.

2017 m. kovo mėnesį Lietuvos visuomenę sukrėtė ciniškas ir žiaurus nusikaltimas, kai greitkeliu „Klaipėda–Kaunas–Vilnius“ važiavusi jauna mergina buvo pagrobta ir, pasisavinus automobilį bei jos daiktus, brutaliai nužudyta.

Nuo pat pranešimo apie netikėtą merginos dingimą intensyviai dirbę Kauno vyriausiojo policijos komisariato ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai bei ikiteisminiam tyrimui vadovavę prokurorai per keletą dienų nustatė įtariamuosius ir rado merginos kūną.

Tyrimo metu buvo atskleistas ir 2016 m. įvykdytas dviejų Latvijos piliečių užpuolimas, kurio metu buvo pagrobtas jų automobilis ir daiktai.

2018 m. gegužės mėnesį Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamente buvo surašytas kaltinamasis aktas ir baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito