Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai pateikė kaltinimą dėl prekybos žmonėmis dviem vilnietėms

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai Vilniaus apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl prekybos žmonėmis (BK 147 str. 2 d.) pateikti dviem vilnietėms – 34 metų M.D. ir 26 metų N.R.
Vilniaus apygardos teismas
Vilniaus apygardos teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, buvo nustatyta, kad nuo 2001 m. gegužės iki 2004 m. vasario mėnesio M.D. ir N.R., turėdamos tikslą gauti turtinės naudos iš prostitucijos, apgaule, žadėdamos modelio darbą, verbavo merginas, kurių daugelis buvo nepilnametės, vykti į Jungtinius Arabų Emyratus, Siriją uždarbiauti.

Per tą laikotarpį buvo išvežta 50 merginų, iš jų beveik 40 nepilnamečių, kurios turėjo tėvų sutikimus išvažiuoti į užsienį dirbti modeliais. Už kiekvieną atvežtą merginą šeichai kaltinamosioms sumokėdavo nuo 1000 iki 1500 JAV dolerių, o „modeliams“ – iki tūkstančio JAV dolerių, kuriuos iš karto pasiimdavo kaltinamosios, o Lietuvoje merginoms išmokėdavo nuo kelių šimtų iki tūkstančio litų. Tai priklausydavo nuo merginų elgesio su šeichais ir jų svečiais.

Pasak Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro R.Matevičiaus, nusikaltimai prieš nepilnamečius yra prioritetinė prokuratūros veiklos sritis. Šioje byloje visos merginos buvo išvežtos į užsienį apgaule. Ne paslaptis, kad kai kurioms jų skristi į Jungtinius Arabų Emyratus, Siriją teko kelis kartus.

Vaikų teisių apsaugos skyriai, mokyklų socialiniai darbuotojai turėtų susirūpinti prevencine veikla mokyklose, aiškinant, kokios gali būti pasekmės išvykus į užsienį.

Prokurorai M.D. ir N.R. skyrė kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Trys nukentėjusios merginos kaltinamosioms pateikė civilinius ieškinius dėl 410 tūkst. litų, o prokurorai apribojo kaltinamųjų nuosavybės teises į turtą – butą ir automobilius.

Už prekybą žmonėmis įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę nuo 4 iki 12 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai