Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorų kaltinimų teisme išklausęs buvęs „Lietkabelio“ direktorius savo kaltę neigė

Ketvirtadienį Panevėžio apygardos teisme vyko pirmas posėdis baudžiamojoje byloje, kurioje Mantas Ignatavičius kaltinamas dėl krepšinio klubo „Lietkabelis“ turto pasisavinimo, iššvaistymo, apgaulingo apskaitos tvarkymo.
Mantas Ignatavičius
Mantas Ignatavičius / Klubo nuotr.

M.Ignatavičius kaltinamas nusikalstamomis veikomis, padarytomis jam būnant klubo vadovu 2015–2018 metais.

Kaltinamajame akte nurodoma, kad 2016–2017 metais M.Ignatavičius sumokėjo keliems „Lietkabelio“ krepšininkams grynaisiais pinigais 67 tūkst. eurų, o tai liudijančių dokumentų nepateikė klubo finansinę apskaitą tvarkiusioms buhalterėms.

Dėl to į biudžetą nebuvo sumokėta 17,5 tūkst. eurų – apie 10 tūkst. eurų gyventojų pajamų mokesčio ir apie 7,5 tūkst. eurų valstybinio socialinio draudimo ir privalomojo sveikatos draudimo įmokų.

Be to, 2015–2018 metais M.Ignatavičus krepšinio klubo vardu buvo sudaręs sutartį su savo paties vadovaujama bendrove dėl strateginio konsultavimo, įvaizdžio formavimo, rinkodaros ir socialinių medijų komunikacijos sportinių varžybų, treniruočių bei sportinių ir kitų renginių Lietuvoje ir užsienyje metu, kuriuose dalyvauja vyrų krepšinio komanda „Lietkabelis“.

Kaltinamojo akto duomenimis, realiai klubas paslaugų pagal šią sutartį negavo, tačiau pagal M.Ignatavičiaus pateiktas sąskaitas faktūras pervedė jo vadovaujamai įmonei beveik 43 tūkst. eurų.

Kadangi M.Ignatavičius tokius sandorius atliko apie tai neinformavęs klubo valdybos narių ir neturėdamas jų sutikimo, kaip tai numato krepšinio klubo „Lietkabelis“ patvirtinti įstatai, jis kaltinamas iššvaistęs jo žinioje buvusį didelės vertės krepšinio klubo turtą.

Be to, jis kaltinamas ir tuo, kad tyčia pasisavino už klubo reikmes atsiskaityti jam išduotus 34,5 tūkst. eurų, kurių negrąžino į klubo kasą. Siekdamas pateisinti šių lėšų panaudojimą, M.Ignatavičius pats surašė klubo honorarų ir atlygio išmokėjimo sportininkams už pasiekimus Karaliaus Mindaugo taurėje žiniaraštį, kurio nepateikė į klubo apskaitą ir kuriame nurodytų pinigų sportininkai realiai negavo.

Civilinį ieškinį byloje pateikė krepšinio klubo atstovas. Klubas prašo priteisti iš M.Ignatavičiaus 11 tūkst. eurų žalai atlyginti.

Ketvirtadienio teismo posėdyje išklausęs prokuroro perskaitytą kaltinimą, M.Ignatavičius pareiškė, kad savo kaltės nepripažįsta. Parodymus kaltinamasis teismui duos po to, kai bus apklausti visi bylos liudytojai.

Kitas teismo posėdis numatytas rugpjūčio 10 d. Į jį teismas kviečia dvi liudytojas – krepšinio klubo finansus tvarkiusias buhalteres.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas