Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Radviliškio r. prieš sugyventinę smurtaudavęs vyras ją nužudė: byla jau teisme

Šiaulių apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jūratė Tamašauskienė surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje 2 kartus teistas Radviliškio rajono gyventojas M.K. yra kaltinamas savo sugyventinės nužudymu. Iš pradžių kaltinamasis kviesdamas pagalbą melavo, kad nusikaltimą įvykdė kažkas kitas, tačiau vėliau prisipažino pats.
Sulaikymas
Asociatyvi nuotr. / Utenos apskr. VPK

Ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos tyrėjai, buvo pradėtas šių metų birželio mėnesio pradžioje, kai Radviliškio rajone mirė peiliu sužalota vidutinio amžiaus moteris.

Paaiškėjo, jog tą vakarą bendruoju pagalbos telefonu apie nelaimę pranešęs M.K. iš pradžių teigė, kad kažkas peiliu sužalojo jo sugyventinę. Tik vėliau vyras policijos pareigūnams prisipažino, kad dėl moters mirties kaltas ne kas kitas, o jis pats.

Netrukus į kaltinamųjų suolą sėsiantis M.K., manoma, prieš savo sugyventinę smurtą naudojo nuolat, daug kartų jai grasino, tačiau baimėje gyvenanti moteris dėl to į teisėsaugą kreipėsi tik vieną kartą – 2019 metais.

Manoma, kad tarp dviejų neblaivių asmenų kilo konfliktas, kurio metu M.K. tyčia dūrė vieną kartą peiliu moteriai į pilvo šoną.

Teismas tąkart vyrą pripažino kaltu dėl fizinio skausmo sukėlimo ir sveikatos sutrikdymo savo sugyventinei bei skyrė jam galutinę 4 mėnesių viešųjų darbų bausmę, įpareigojant per mėnesį neatlygintinai dirbti po 30 valandų visuomenės labui.

Prieš kelis metus nuoširdžiai gailėjęsis vyras iš savo klaidų nepasimokė, o vienas 2021 metų birželio mėnesio vakaras moteriai buvo lemtingas.

Bylos duomenimis, lemtingą vakarą abu sugyventiniai vartojo alkoholį. Manoma, kad tarp dviejų neblaivių asmenų kilo konfliktas, kurio metu M.K. tyčia dūrė vieną kartą peiliu moteriai į pilvo šoną. Konstatuota, kad moteris mirė įvykio vietoje nuo smarkaus vidinio ir išorinio nukraujavimo.

Baudžiamasis kodeksas už savo šeimos nario nužudymą numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas