Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rastas Šventosios upėje nuskendusio vaikino „Mercedes“ automobilis

Gegužės 18-osios vakarą Ukmergės rajone, Leonpolio kaime, Šventosios upės įlankoje, rastas vyro kūnas. Policija patvirtino, kad tai dingęs panevėžietis Lukas K. Penktadienį pareigūnai rado ir vaikino „Mercedes“, kuriuo jis išvažiavo iš Vilniaus į Panevėžį ir negrįžo.
Vaikino automobilis
Vaikino dingimas: vaikino paieškos ašis buvo greitkelis tarp Vilniaus ir Panevėžio, jis ir automobilis rastas maždaug pusiaukelėje, ties Ukmerge. / Nuotrauka iš „Facebook“ profilio

Anksčiau 15min rašė, kad gegužės 14 d. apie 20 val. L. K. (gim. 1997 m.) išvyko iš Vilniaus į Panevėžį baltos spalvos automobiliu, universalu „Mercedes-Benz“, valst. nr. MMG 511, ir negrįžo. Vaikino artimieji patikslino, kad ryšys su juo nutrūko tarp 20 ir 21 val.

Vaikino artimieji „Facebook“ sukūrė jo paieškos grupę ir ketvirtadienį kvietė visus galinčius prisidėti ieškant dingusiojo.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovai skelbia, kad vakar (2023-05-18) apie skenduolio kūną pranešta 18.18 val. Nurodyta tiksli įvykio vieta: Leonpolio kaimas (Ukmergės r., Deltuvos sen.,) Sodo g., Šventosios upė.

Nenorėdami laužti automobilio durelių pareigūnai susisiekė su artimaisiais, kad atvežtų atsarginius raktelius.

Teigiama, kad žmogų surado ne pareigūnai, o atsitiktinis paupyje buvęs gyventojas. Telefonu 112 buvo gautas pranešimas, kad pranešėjas Šventosios upės įlankoje, prie pat kranto, mato vyriškos lyties skenduolį.

Atvykus vienam gelbėtojų ekipažui, skenduolis buvo ištrauktas. Netrukus medikai konstatavo jo mirtį, o darbo įvykio vietoje ėmėsi policijos kriminalistai.

Tyrimo metu nustatyta, kad tai būtent L. K. Pirminės apžiūros metu išorinių smurto žymių nenustatyta.

Užduotį pareigūnams dėl asmens tapatybės nustatymo įvykio įkarštyje palengvino tai, kad ištraukto skenduolio drabužių vienoje kišenėje surastas L. K. vardu išduotas dokumentas.

Mįslių pareigūnams užminė tai, kad niekas nepastebėjo vaikino vairuoto automobilio. Tačiau jau penktadienį „Mercedes“ buvo aptiktas.

Nuotrauka iš „Facebook“ profilio/Vaikino automobilis
Nuotrauka iš „Facebook“ profilio/Vaikino automobilis

Pasak Panevėžio apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėjos Odetos Jukniūtės, automobilis rastas kiek netvarkingai priparkuotas netoli upės esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje.

Automobilis buvo užrakintas. Nenorėdami laužti automobilio durelių pareigūnai susisiekė su artimaisiais, kurie artimiausiu metu atveš atsarginius raktelius. Bus apžiūrimas automobilio vidus – galbūt salone esantys daiktai ar kiti požymiai padės atskleisti įvykio eigą ir aplinkybes.

Atvaizdas iš „Google.com/maps“ programėlės/Temos iliustracija: kūnas aptiktas Šventosios upėje netoli Leonpolio dvaro
Atvaizdas iš „Google.com/maps“ programėlės/Temos iliustracija: kūnas aptiktas Šventosios upėje netoli Leonpolio dvaro

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas