Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 06 /12:04

Rastas Ventos upėje dingusio baidarininko kūnas

Nuo penktadienio policijos, artimųjų ir visuomenės ieškotas Imantas Misevičius, kuris iškrito iš baidarės plaukiant Ventos upe, rastas negyvas.
Įvykio vietoje
Skenduolio paieškos (asociatyvi nuotr.) / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Kūną rado upėje

Apie tai, kad Imantas Misevičius rastas negyvas, pranešė Šiaulių policija. Kūnas rastas upėje. Jį pastebėjo praeivis.

„Šįryt rastas dingusio Imanto Misevičiaus kūnas. Penktadienį Akmenės rajone, Ventos upėje, vyras plaukiojo baidare, iš jos iškrito ir dingo vandenyje.

Po 4 paras trukusių paieškų surastas vyro kūnas. Papilės miestelyje, Ventos upėje, žolėse įsipainiojusį kūną šįryt apie 10.20 val. pastebėjo pro šalį ėjęs gyventojas, kuris nedelsdamas paskambino skubios pagalbos tarnybų telefonu. Kūnas surastas nuo nelaimės vietos nutolęs apie 6–8 km“, – skelbiama policijos pranešime.

Baidares apvertė sūkurys

Po Imanto Misevičiaus dingimo jo paieškas organizavusi draugė Karolina Germanavičiūtė pirmadienį papasakojo daugiau nelaimės aplinkybių. Jos teigimu, plaukiant upe baidares įtraukė ir apvertė vandens sūkurys.

15min montažas/Imantas Misevičius
15min montažas/Imantas Misevičius

„Mūsų buvo 10 žmonių. Plaukėme penkiomis baidarėmis. Dvi baidarės nukrito nuo krioklio, tris išgelbėjo šalia stovyklaujantys du žmonės. Papartynės malūno užtvankoje anksčiau nebuvo tokio nutekėjimo kaip dabar. Vanduo krisdamas sukuria sūkurį, į kurį mes ir pakliuvome. Jausmas kaip skalbimo mašinoje, be galimybės įkvėpti oro.

Aš buvau paskutinė, kuri negalėjo įkvėpti oro. Imantas puolė atgal gelbėti manęs, tačiau pasileidome vienas nuo kito, aš praradau sąmonę ir veidu į upę plaukiau pasroviui, o Imantą nunešė srovė tolyn.

Giminaitis, kuris paskutinį kartą jį matė vandenyje, bandė čiupti už liemenės, bet išslydo iš rankų. Tačiau Imantas buvo iškėlęs galvą ir atrodė žvalus. Kai tik supratome, kad Imanto nėra, iš karto paskambinome pagalbos numeriu.

Ištraukus mane, vienam vyrukui padarius dirbtinį kvėpavimą ir atsipeikėjus, paklausus, kur Imantas, jau buvo per vėlu. Gelbėjimosi liemenę rado tiek mano, tiek jo. Vieną už 1 km, kitą už 2 km“, – teigė Karolina Germanavičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas